2022-03-04 131 浏览
#pb食在觀塘二訪 - Nutmad搬大舖啦❤️估唔到上年11月先第一次拜訪呢間 佢今年就搬大舖 真係令人興奮🤪 上次食完已經對佢念念不忘 真係好高質😋 年初二即刻捉埋男朋友再去食😍 我地等左大約15分鐘就有位😆 新店位於創紀之城附近 觀塘道旁 方便好多👍🏻 新店比舊店大好多 感覺現代化左好多 同樣都係Open Kitchen🥰 可惜個日太多人 所以冇影到環境相😢.食物選擇多左好多 主食價錢$120-$250不等😋 舊店主打嘅Carbonara & French Toast都依然有👍🏻 不過飲品方面就少左 之前係舊店飲嘅啡常鴛鴦走同Dirty都冇左😢 啡常鴛鴦走真係好好飲😭🔹慢煮西班牙伊比利亞黑毛豬 • 咖啡香料🐷推介❤️ 今次呢款最驚喜👍🏻 豬鞍好大份 可以share食😋 慢煮過後嘅黑毛豬中間切開粉紅色💕 肉質超嫩滑 輕輕一咬好鬆軟 而且超juicy🥰 用左咖啡香料煮食落更加香 豬味亦提升左😍 食完之後同男朋友間唔中都會提起佢有幾好食 一直念念不忘🤪🔹煙燻豬豬卡邦尼🍝係舊店已經食過一次 今次再encore😋 佢嘅Carbonara口感好豐富 而且啖啖蛋汁 夠哂香濃👍🏻 最中意佢落左脆煙肉
#pb食在觀塘
二訪 - Nutmad搬大舖啦❤️

🔹慢煮西班牙伊比利亞黑毛豬 • 咖啡香料🐷

🔹煙燻豬豬卡邦尼🍝
係舊店已經食過一次 今次再encore😋 佢嘅Carbonara口感好豐富 而且啖啖蛋汁 夠哂香濃👍🏻 最中意佢落左脆煙肉😋 不過今次食略嫌胡椒味重左少少 食落較濃味🥰

🔹Nutmad提拉米蘇🍫
呢款係新甜品😋 擺盤好靚💕 店員介紹嘅時候話佢地嘅Tiramisu所有野都係分開上 聽完覺得好神奇🤣 一上枱就明白了 佢將手指餅、Cream、Espresso咖啡全部分開上🥰 Cream口感好滑 咖啡味香濃 不過酒味就冇咩🤪 手指餅點咖啡食幾特別👍🏻 不過我都係比較中意傳統上法嘅Tiramisu 🤣

🔹Latte☕
有拉花🥰 味道正常發揮🤪

整體✨ 搬大舖之後食物依然高質 環境真係大左好多 更加開揚❤️ 慢煮黑毛豬絕對係今次嘅驚喜😍 唔係講笑 我個日食完同男朋友講搵到再去嘅理由 - 就係蛋白脆餅啦🥰

NUTMAD cafe and dining
觀塘觀塘道398-402號Eastcore1樓3號舖