餐厅: 萬豪金殿
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-05-10 2983 浏览
恭喜師傅今年繼續一星,一年無見,又好食左。上次食完一次都好掛住個味,繼續靠朋友,今次約左一圍朋友食呢個menu。蜜汁叉燒,煙燻墨魚仔,蜜汁燒鱔,海生腸椰皇雪蓮子響螺燉花膠芫茜皮蛋蒸龍蝦鉗拼百花炸釀龍蝦鉗濃雞汁龍蝦膠釀遼參飛天燒鵝珊瑚星斑卷杞子魚湯浸時蔬膏蟹焗飯四川擔擔麵生磨開心果露紫薯酥香脆奶,陳皮豆沙角以酒店一星水準嚟講,唔算太貴,而且當中好多菜式都係想像唔到嘅味道。珊瑚星斑卷個外層最異想天開,杞子魚湯浸時蔬,個菜嘅所有精華都揮發喺個湯度。膏蟹焗飯,睇都知好,每一粒飯有軟有脆米,最正係勁澎湃嘅蟹膏。前菜蜜汁叉燒,煙燻墨魚仔,蜜汁燒鱔,海生腸都好出色,最喜歡海山腸,真係未試過食咁fine嘅街頭小食。濃雞汁龍蝦膠釀遼參你未食,以為係一條簡單遼參,但係食落去佢夾住嘅龍蝦膠加雞汁真係非同凡響。芫茜皮蛋蒸龍蝦鉗拼百花炸釀龍蝦鉗靚嘅程度,絕對係當晚數一數二,食龍蝦已經開心,唔使剝殼,但係仲要整到咁靚嘅龍蝦又真係過分。紫薯酥香脆奶應該係我食過中菜廳最好食嘅甜品,下次一定要再食。你咁靚仔我都係唔好意思同你影相,影你啲嘢食嘅靚啲算啦希望我在下次嚟嘅時候,你同洪師傅一樣,會攞多一粒聲啦,加油。
恭喜師傅今年繼續一星,一年無見,又好食左。

蜜汁叉燒,煙燻墨魚仔,蜜汁燒鱔,海生腸
椰皇雪蓮子響螺燉花膠
杞子魚湯浸時蔬
膏蟹焗飯
四川擔擔麵
生磨開心果露
紫薯酥香脆奶,陳皮豆沙角