2022-11-23 1497 浏览
对上次食尼间已经系一年前大闸蟹放题既时候,早几日放工经过见到依家都好多人食, 两层都爆哂棚, 于是就约左朋友今日去试试😎 嗌左二人餐😆开头仲以为个咖哩无饭, 仲嗌多左个虾酱炒饭添🤣✨冬阴功汤酸辣偏酸, 有蕃茄仔&菇, 不过无海鲜😭 但作为开胃菜都算称职既✨小食拼盘有虾饼, 虾丸, 鸡翼, 春卷, 配泰式辣酱, 炸到热乎乎上碟, 虾饼+虾丸食落味道不腥, 好脆, 甜咸适中, 春卷炸得口感酥脆, 沾上甜辣酱, 酸甜微辣又滋味, 满足😎✨泰式去骨海南鸡份量多, 大部分都嫩滑, 完全唔孩口😎 个汁好惹味🤤风味独特, 绝对加分👍🏻每嚿都有沾黎食❗️✨马莎文咖喱猪颈肉汁几重椰香味, 有惊喜, 可能因为本人唔太喜好偏辣既咖喱, 依款味道咖喱岩哂我😎 猪颈肉都几厚😌轻轻烧过, 质感爽口弹牙✨虾酱炒饭好浓虾酱味🤩 直头上碟时候已经香喷喷, 闻到我流哂口水, 重点系佢仲有扎肉粒+腊肉粒,+葱粒, 好夹成个饭❗️劲开胃, 最快食哂系依碟🫢✨蜜糖西柚梳打超解渴!西柚味唔酸, 加左蜜糖甜甜地好易入口😛好快饮哂✨珍多冰椰汁味好重🤓🥥绿色啫喱的Cendol 几好食, 近排仲热热地, 简直系消暑良伴🫡

✨冬阴功汤

✨小食拼盘

✨泰式去骨海南鸡

✨马莎文咖喱猪颈肉

✨虾酱炒饭

✨蜜糖西柚梳打
超解渴!西柚味唔酸, 加左蜜糖甜甜地好易入口😛好快饮哂

✨珍多冰

2022-11-22