2018-05-29 3280 浏览
朋友話想食呢間, 仲提醒我要book 枱去到樓下, 對好booking有位先可以上樓我地原本想散叫, 但見到人地食個蟹set 都好似唔錯, 就叫左呢set, 已經係二人份量六小缽, 用木盒形式上, 六款前菜都係凍食, 所以都上得幾快蟹肉玉子燒, 玉子味道唔錯, 表面放左少少蟹肉, 但如果玉子係熱既就更好蟹子日式凍豆腐, 豆腐滑配日式麻醬虎蝦配芒果慕斯, 虎蝦唔算大隻, 味道配芒果汁&蕃茄粒, 味道清新柚子醋海藻沙律, 海藻幾爽口, 加上柚子醋幾開胃酸辣羅勒海蜆, 酸辣味唔夠, 而且海蜆較咸海鹽枝豆芝士蟹肉釀蟹蓋, 將蟹肉蟹膏混入濃郁芝士, 即時變得有內涵, 大啖食好滋味蟹蓋插上白飯魚乾, 好脆旁邊有三文魚籽&火箭菜王樣  鱈場蟹海鮮紙火鍋包一盤海鮮, 一盤雜菜, 都係放係紙火鍋到滾海鮮有蟹蓋蟹鉗蟹腳, 蜆, 蝦蟹蓋有好多膏, 不過熟左之後甩左好多蟹腳幾粗, 蟹肉都好鮮甜而雜菜種類多, 菜, 菇, 魚蛋魚糕, 南瓜等其中有塊好魚形既魚餅, 好得意蟹之雑炊, 即係蟹粥, 煮得好綿, 入口幾creamy, 同中式蟹粥好唔同Blue Vanilla 雪糕, 淺藍色既雪糕, 襯返餐廳主色, 幾靚
朋友話想食呢間, 仲提醒我要book 枱
去到樓下, 對好booking有位先可以上樓

蟹子日式凍豆腐, 豆腐滑配日式麻醬

柚子醋海藻沙律, 海藻幾爽口, 加上柚子醋幾開胃

酸辣羅勒海蜆, 酸辣味唔夠, 而且海蜆較咸

海鹽枝豆

蟹蓋插上白飯魚乾, 好脆
旁邊有三文魚籽&火箭菜

王樣  鱈場蟹海鮮紙火鍋
包一盤海鮮, 一盤雜菜, 都係放係紙火鍋到滾

海鮮有蟹蓋蟹鉗蟹腳, 蜆, 蝦
蟹蓋有好多膏, 不過熟左之後甩左好多
蟹腳幾粗, 蟹肉都好鮮甜

而雜菜種類多, 菜, 菇, 魚蛋魚糕, 南瓜等
其中有塊好魚形既魚餅, 好得意

不過天氣熱, 雪糕好快溶