2010-05-19 2 浏览
荃灣近爵銳亭一帶,係我同bf搵食的熱門地區之一,今次就揀左呢間越南小店晚飯。 好耐以前都幫襯過呢間店食個簡單檬粉,今日同bf就齊齊分享左一個二人拼盤套餐。哩個套餐好大份…HK$138 , 2個人肯定食唔曬 青檸梳打 x 2 :最先送上,飲落唔太甜,尚算唔錯。 *越南小食 x 2 :左雞翼同泰式鳳爪 ,雞翼製得好滑溜, 肉味可以, 肥瘦適中, 泰式就配以甜酸醬, 醒胃! *Main dish 牛肉撈檬和香茅豬扒紅米飯 : 撈檬汁超開胃 , 牛肉肥瘦得宜 ~ * 菜同甜品 ~ 普普通通 PS.屬抵食夾大件的店, 以$60一個頭dinner 來講 , 唔錯PS2.唯一要彈的係張檯實在太細張,放兩碟餸只係剛剛好,再多一碟的話,就要快快食先得,不過小店地方細,都無計。

哩個套餐好大份…HK$138 , 2個人肯定食唔曬

青檸梳打 x 2 :最先送上,飲落唔太甜,尚算唔錯。

* 菜同甜品 ~ 普普通通

2010-05-18