估唔到喺旺角竟然有一間咁靚景嘅餐廳,落地大玻璃俯瞰鬧市景色,無論中午定夜晚都充滿情調🥰Bread 所有餐前都會附送一道麵包作為前菜,麵包有兩種,店員話我哋介紹一種麵包係偏鹹另一種麵包去啲偏甜嘅,口感幾煙韌Caesar Salad + Cajun Chicken $136擺盆平均地灑上凱撒沙律嘅餡料,雞一共有四片,Menu上寫雞係帶辣,但係我食唔出有辣味😂雞肉嘅肉質比較紮實,味道上係正常發揮Salmon Steak $198香煎嘅三文魚配有薯蓉同埋燒過嘅蔬菜,三文魚煎到外皮微脆,肉質結實,再搭配香軟嘅薯蓉食,都唔錯😋Spring Chicken $198烤蝴蝶春雞,佢特別嘅地方係將中間嘅骨拆除左,所以成隻雞呈蝴蝶嘅形狀,而且食落口變得方便得多👍👍Lobster Tail Linguini $238意粉嘅蕃茄味較龍蝦汁更突出,佢有一隻已經拆好咗殼嘅龍蝦,呢一隻龍蝦肉質鮮甜而且真係有好濃烈嘅龍蝦味😯同我以往食過既龍蝦完全係兩回事驚喜拼盤 Surprise Plattee $128原來呢個甜品嘅驚喜就係可以俾係扑爆個朱古力波波,入面有個椰香雪糕、棉花糖、Oreo餅碎,再夾埋底下果塊充滿牛油香嘅

Bread

Salmon Steak $198

Spring Chicken $198

Lobster Tail Linguini $238

驚喜拼盤 Surprise Plattee $128
原來呢個甜品嘅驚喜就係可以俾係扑爆個朱古力波波,入面有個椰香雪糕、棉花糖、Oreo餅碎,再夾埋底下果塊充滿牛油香嘅曲奇餅皮食,🤤係幾好食喎
另外仲有各兩款cake,一款係菠蘿口味,另一款就係士多啤梨口味。兩隻口味都係比較清新嘅😋

Classic Mojito $88
正常發揮
Snow Ball $88
充滿菠蘿味之餘仲飲到乳酪嘅味道,唔太飲得出酒味,適合女士飲

總結:因為我係經OpenRice訂座全單75折,最後人均500蚊都唔洗,以呢個食物質素同環境嚟講我係相當滿意🥰🥰可以搖着酒杯底望到靚景,兩個人食咗一個前菜三個主菜同埋一款甜品,真係好飽🤣
我本身揀咗黃昏時段去,但係好可惜當日落雨🥲多雲到睇唔到黃昏,如果撞正好天去應該更完美