2017-12-04 159 浏览
觀塘一向都係我同我friend聚腳嘅地方,因為 去邊度都方便,好多巴士直到。 今日我哋就搵咗呢間都係駱駝漆大廈入面嘅i's land cafe, 主要係覺得佢地方大,坐得舒服,同埋啲晚餐套餐抵食。一坐低就叫set,唔使諗咁多, 跟埋飲品同甜品南瓜甘筍湯, 味道偏淡, 不過不失。 跟餐蒜蓉包有兩塊 ,尺寸不大 ,份量剛好。水牛城雞翼有四隻 , 中size,一面搽了好厚的醬,另一邊沒有。我覺得 咁樣嘅安排都ok,因為如果口味唔啱都可以整走啲醬食。 味道方面我得幾ok, 味道唔會太鹹太辣, 雞翼不油膩,連伴碟的沙律菜都很新鮮。赤蝦南瓜意大利飯,有兩隻大大隻蝦, 飯嘅軟硬度適中 , 好香南瓜味德國咸豬手配三式醬, 呢個我最愛,而且餐廳好細心,落order的時候問我哋需唔需要切埋先, 切得靚又排得靚,唔使自己落刀。 皮脆,肉唔會干硬, 因為外面食嘅德國咸豬手好容易overcooked,又乾又硬。 飲食均衡,有 紫薯蓉 蕃茄,黃瓜, 而且烤得剛好,保留到水分,好好味。甜品方面佢哋都做得好出色,唔會過甜,而且份量啱啱好。 我食個cheese cake,好香芝士味 ,混合了充足牛油,一叉落去唔會散開晒

一坐低就叫set,唔使諗咁多, 跟埋飲品同甜品

水牛城雞翼

赤蝦南瓜意大利飯

德國咸豬手配三式醬

甜品方面佢哋都做得好出色,唔會過甜,而且份量啱啱好。 我食個cheese cake,好香芝士味 ,混合了充足牛油,一叉落去唔會散開晒,雖然已經食到好飽都要finish埋佢

布甸同cheesecake

飲品方面我同我friend都另外加錢飲 特飲, 朋友飲新鮮薄荷葉冰茶,我飲呢一個士多啤梨燕麥奶昔.... 奶昔加上燕麥的確有啲飽肚,但感覺健康,同埋 燕麥 對皮膚好
,滿足的一餐

薄荷葉冰茶