对上一次来吃好似已经五六年前,当时仲读紧书,餐厅可以话系喺香港第一代食炸鸡嘅店,之后越开越多分店,到而家仍然屹立不倒当然有佢嘅原因啦!环境我对于旧时印象都好模糊,不过记得环境比较昏暗,枱亦唔算好多,新店用茶镜外面完全睇唔到,但系入边好光猛,而且好多枱,仲要好多张都好阔落,坐得好舒服。餐牌餐牌亦多咗好多新款式,我见到有好少香港韩国餐厅有嘅凤爪,一定要嗌你试吓啦!芝士鸡蛋卷 $128食过简单前菜后,第一样上嘅食物就系芝士鸡蛋卷,好大份而且好足料,入面芝士亦好多,虽然拉丝唔算好劲,但芝士味足够,蛋厚不实。蜂蜜蒜蓉炸鸡 $198本身谂住嗌招牌半半炸鸡,但又唔想食原味,于是拣左新口味蜂蜜蒜蓉炸鸡。价钱纵使贵少少,但系份量好多!有成只鸡,蒜蓉加咗配料系绿绿地色,蜂蜜淋咗大量上面,甜甜地配上蒜蓉惹味,炸皮唔会特别厚,鸡肉部分炸耐咗时间,但咁大份食得好饱!香辣凤爪&米水汤 $188真系第一次系香港嘅韩国餐厅见到有凤爪食,附以米水汤解辣。一食落口,估唔到好有料到!有啲似辣鸡面果只辣,辣劲十足,而且系口控会持续一段时间,好多辣酱黏附系凤爪上面,食完一只真系要饮啖米水汤解辣,再唔系将凤爪放入米水汤浸下再食,

餐牌

芝士鸡蛋卷 $128
前菜
芝士鸡蛋卷

蜂蜜蒜蓉炸鸡 $198
蜂蜜蒜蓉炸鸡

香辣凤爪&米水汤 $188
香辣凤爪&米水汤

真系第一次系香港嘅韩国餐厅见到有凤爪食,附以米水汤解辣。一食落口,估唔到好有料到!有啲似辣鸡面果只辣,辣劲十足,而且系口控会持续一段时间,好多辣酱黏附系凤爪上面,食完一只真系要饮啖米水汤解辣,再唔系将凤爪放入米水汤浸下再食,食落辣度降低,反而多咗甜味。

总括而言,平日晚上餐厅都full house,加上餐厅地理位置唔算显眼,咁多年都咁多捧场客当然有佢原因。
芝士鸡蛋卷