2022-08-26 33 浏览
同朋友行街食飯,經過有啲寂靜嘅德興街,見到呢間燈火明亮嘅MIZU,望入去有吧枱位置,又有木系嘅餐枱位置,感覺有啲西式加日式fusion風。 睇吓餐牌,有串燒又有Cocktail…… 幾特別喎。想同朋友傾吓計,坐位寛敞,啱晒啦!先叫兩杯飲品,白桃梳打同波子汽水,日本飲品,天氣咁熱飲,夠爽~紫蘇雞肉串其貌不揚,但係面頭嘅紫蘇葉有清新嘅香味,入面嘅雞肉彈牙多汁, 必點 !清湯牛肉烏冬烏冬係煙韌嘅日本烏冬,加上京蔥絲同鳴門卷做裝飾,牛肉唔係普通嘅肥牛,而係好有牛肉味嘅靚牛肉。秘製雞肉棒棒一串好粗嘅雞肉棒,蘸上日本蘭王蛋,入口更加嫩滑。三黄雞腿肉新鮮三黄雞嘅雞腿肉,雞味真係特別濃郁,加上燒到香脆嘅雞皮,正!鹿兒島A5和牛一入口啲牛油就爆晒出嚟,油香十足,中間粉嫩,香滑無渣,極品。燒明太子飯團跟茶漬湯飯團外層燒到脆卜卜,好似飯焦口感。加入去茶漬湯,味道更好。 湯入面嘅脆米本身都有焦香味,同個飯團好夾!Tiramisu用獨立樽裝住,乾淨衛生!味道香甜,幾好食,不過就無乜咖啡味。

想同朋友傾吓計,坐位寛敞,啱晒啦!

紫蘇雞肉串

清湯牛肉烏冬

秘製雞肉棒棒
一串好粗嘅雞肉棒,蘸上日本蘭王蛋,入口更加嫩滑。

三黄雞腿肉

鹿兒島A5和牛