2022-11-17 15 浏览
𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥📍新潮樓(九展)🤍鮑魚燒賣(2隻)燒賣唔會好粉,夠咬口彈牙,配埋鮑魚爽口有咬勁,配搭十分有趣🤣.🤍黃金大蝦🍤沾滿佐鹹蛋去煎嘅大蝦,食落口殼都是充滿鹹蛋味,味道濃郁又不遮擋蝦嘅鮮味,配搭得好好~🤭.🤍椒鹽鮮魷🦑鮮魷用嘅粉適量,塊皮唔會厚粉,又脆又香椒鹽味,食唔停口🙈.🤍香煎蠔仔酪蠔仔集中佐係中間,用料十足,幾乎啖啖都有蠔仔🤣鐘意食蠔嘅朋友唔好錯過啦!.🤍鹹菜豬肚湯鹹菜份量好足,豬肚洗得好乾淨完全食唔到有味,而湯味道都帶陣陣鹹菜和胡椒味,個人喜愛這個味道🤤.🤍反沙芋頭芋頭揀得好,食落口唔會有渣,好粉易咬🤣表面仲有一層糖粉,好食十分出色👍🏻.🤍滷水拼盤可以兩拼/三拼,我地叫佐鵝掌、鵝腸、鵝片,鵝片薄身唔會有騷味,塊皮油脂分佈得很平均唔會有油膩的感覺,鵝掌啲肉滷得好腍好入味,鵝腸好爽口又夠味,都好好食🤤係正宗嘅潮州菜味道
𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥
📍新潮樓(九展)

🤍鮑魚燒賣(2隻)
🤍黃金大蝦🍤
🤍椒鹽鮮魷🦑
鮮魷用嘅粉適量,塊皮唔會厚粉,又脆又香椒鹽味,食唔停口🙈
🤍香煎蠔仔酪
🤍鹹菜豬肚湯