2021-04-11
呢間喺九龍城全新開張嘅印度餐廳,簡約時尚嘅裝修,暗暗嘅燈光好有情調。一入到去老闆就好親切咁招待,仲好細心去講解餐牌嘅食物,讚!以下按上菜次序講吓啲食物:【Mango Lassi 芒果乳酪 】食印度嘢梗係飲乳酪啦。芒果同乳酪味平衡到,亦唔會太甜,食辣嘢解辣必選。【Plain Lassi 原味乳酪】對比起芒果味,呢款牛奶同乳酪嘅味超濃郁,唔好牛奶味嘅朋友有機會頂唔順,但我超鍾意,哈哈!【咖哩角 (雞肉) 】外皮好鬆化,入面嘅雞肉碎配埋香料味,佢跟兩款醬,我覺得綠色個款薄荷青醬食好夾好好食!【燒免治羊肉串卷】鐵板上,熱辣辣出晒煙,烤到微焦香噴噴!食落冇羊嘅臊味,香料味幾重,辣辣地幾惹味!【極辣馬鈴薯咖喱(羊肉) 】食頭幾啖唔算太辣,不過越食越辣,哈哈。呢款係比較杰身嘅咖哩,好足料!入面啲羊肉煮得夠淋又入味。呢個咖喱配烤餅食超正!【新鮮烤餅、烤餅加芝士、薯茸烤餅】麵粉控嘅我,每次食印道菜最期待其實係烤餅,哈哈!新鮮烤餅一開三,比較大塊、其他兩款就一開四。烤餅煙韌,好香麵粉味,好好食!三款入面最推介係薯茸烤餅,佢係圖中最深色個款,入面夾住薯茸同香料,就算唔配咖哩就咁食都好正!印度菜唔算係我經常食
【Mango Lassi 芒果乳酪 】
【Plain Lassi 原味乳酪】
【咖哩角 (雞肉) 】
【燒免治羊肉串卷】
【極辣馬鈴薯咖喱(羊肉) 】
【新鮮烤餅、烤餅加芝士、薯茸烤餅】
印度菜唔算係我經常食嘅菜式,但呢間絕對會係想返頭再食!今次兩個人試唔到太多菜式,下次約多啲朋友再食過!烤餅煙韌,好香麵粉味,好好食!
極辣馬鈴薯咖喱(羊肉)
極辣馬鈴薯咖喱(羊肉)
新鮮烤餅、烤餅加芝士、薯茸烤餅
燒免治羊肉串卷
咖哩角 (雞肉)
咖哩角 (雞肉)
芒果乳酪 原味乳酪