2022-09-07
🔹浜滝 (九龍城)九龍城福佬村道59號地下A舖同朋友行過九龍城,突然想食日本野🇯🇵又見到呢間居酒室,就入左試下…..↘️近江牛肉沙律酸甜汁配落牛肉粒到,成件事好開胃,d牛肉油脂分布都好平均,生菜爽口又新鮮👍🏻↘️伊勢海老姿燒火炙海膽加龍蝦刺身,一望落去已經好吸精,加埋d金箔係面做點綴,好睇之餘,食落口味道仲好夾好好食🤤🤤🤤食完刺身就拎個龍蝦頭去煮粥或者湯,我就想食粥,煮到黎竟然有兩碗粥咁多😂煮出黎既粥鮮鮮甜甜👍🏻↘️直送海魚 (黑鯛魚刺身)🐠上台見d刺身份量都唔小,d魚好爽口,配搭個酸汁簡直💯分同樣食完刺身後又可以煲湯飲,個湯入面加埋d菇同蔬菜煮埋一齊,成個感覺好完美🤓↘️兵庫縣生蠔生蠔都幾大隻,入口好鮮甜☺️↘️大蔥豚肉串🍢肥瘦均勻既豚肉好多汁,咬落去個大蔥到真係好好味↘️芝士美腿雞串🍢雞髀肉配埋塊芝士,鹹香味十足↘️大阪燒食日本野點可以唔食大阪燒🤣貪佢入面有多款材料,食落口仲軟綿綿,配埋個汁簡直無得輸🤤↘️柚子梳打🍹fresh得黎柚子味好夠,大杯又夠凍👍🏻🚩食物夠份量又出色,推介大家黎試下,三五知己share食仲可以叫多d款式😋。推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟(5🌟最高)
九龍城福佬村道59號地下A舖
同朋友行過九龍城,突然想食日本野🇯🇵
又見到呢間居酒室,就入左試下…..
↘️近江牛肉沙律
↘️伊勢海老姿燒
↘️直送海魚 (黑鯛魚刺身)🐠
上台見d刺身份量都唔小,d魚好爽口,配搭個酸汁簡直💯分
↘️兵庫縣生蠔
生蠔都幾大隻,入口好鮮甜☺️
↘️大蔥豚肉串🍢
肥瘦均勻既豚肉好多汁,咬落去個大蔥到真係好好味
↘️芝士美腿雞串🍢
雞髀肉配埋塊芝士,鹹香味十足
↘️大阪燒
↘️柚子梳打🍹
fresh得黎柚子味好夠,大杯又夠凍👍🏻
推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟(5🌟最高)