2022-12-16 438 浏览
九展靚裝新派潮洲菜 位於九展3樓嘅 “新潮樓” 面積都幾大 裝修亮麗新潮 座位歡堂舒適 職員制服整齊 殷勤有禮 服務非常到位 好適合三五知己聚會 或者一家大細聚餐😎😄眼見餐牌選擇都好多 菜式似略有改良 有驚喜😄 聽講 每逢星期五 六 日晚上 仲有現場表演的經典金曲夜 可以一邊食嘢 一邊聽歌 都幾享受😎😎 古法羊腩煲$398才料相當豐富 除咗好多主角羊腩外 仲有枝竹 馬蹄 筍 冬菇 炆得非常入味 羊腩肥瘦得宜 點埋腐乳食就最滋味 冬天食非常滋補😋😉 滷水鵝片滷水鵝掌翼$188滷水都係食潮州菜必點的菜式 鵝片好厚肉 非常入味 及夠腍 下邊仲有勁多花生 都係好腍好好食😋 客家黃酒雞半隻$138依兩日凍凍地 食返個黃酒雞 補-補 聽講冬天食咗唔怕凍 😆👍 黃金大蝦$168大蝦被啲鹹蛋黃均勻地包住蝦身 香脆入味 蝦皮咸香 大蝦肉質彈牙 超好食 推介🥰 金銀蛋浸時蔬$88金銀蛋及蔬菜都非常新鮮 仲爆咗好多熟蒜頭 賣相都靚😄 蠔仔碎肉粥$108食潮州菜 一定要食碗蠔仔粥 呢個係情意結 我食到有 肉碎 柴魚 芫荽 呢個都係必食推介👍😋 竹笙北菇燉菜膽一位$48呢個湯清清地 好食又健康🥰 反沙芋

九展靚裝新派潮洲菜

呢個湯清清地 好食又健康🥰

反沙芋頭$68
好耐冇食反沙芋 今日個芋頭好靚😄

福果芋泥$48
我哋真係芋頭控 食完反沙芋 仲要加多個芋泥 我本人覺得芋泥仲好食過反沙芋🤣

一日辛苦工作 食完呢餐之後疲勞盡消 非常滿足的一餐💪🏼💪🏼

🎈新潮樓 (九龍灣)
九龍灣展貿徑1號國際展覽中心3樓319-329號舖

kfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie