2017-03-13 464 浏览
灣仔一到一點放飯時間度度都會超多人,想搵個位都難!所以我點半到先出黎食,黎到唔洗等位就有得入座,正!之前同同事黎過呢間,覺得唔錯,所以吃回頭草😜😋其實佢係茶樓,但無甘大間,點心食物唔會全部都好傳統,有啲新鮮感!佢套餐具都幾特別,幾靚!午市餐單免加一,有套餐,除飲茶外,仲可以選擇咖啡奶茶汽水。因為好耐無食過燒味飯啦,所以今日要一嘗!餐飲我選擇左中湯,幾甜,有雞腳,豬肉,冬瓜,唔算好大碗,但對我黎講已經好足夠。雙拼拼左叉燒同熏蹄。飯既汁唔多,有兩條菜心。叉燒望落去好瘦,諗住會好硬好鞋,但食落好林,加埋蜜汁,好味!熏蹄幾多肉下,唔太肥,個皮好爽口。點埋個酸汁食更好!香芒沙律下面係炸雲吞,好大舊蝦,外皮卜卜脆。面頭係沙律醬,芒果醬,士多啤梨同爆珠(搞笑,面頭好似藍梅果粒野)幾樣野夾住一齊食酸酸地,感覺上無甘熱氣,哈哈上菜快,唔驚等好耐,趕唔切反公司,午餐一個唔錯既選擇😎
之前同同事黎過呢間,覺得唔錯,所以吃回頭草😜😋

佢套餐具都幾特別,幾靚!
午市餐單免加一,有套餐,除飲茶外,仲可以選擇咖啡奶茶汽水。
雙拼拼左叉燒同熏蹄。
熏蹄幾多肉下,唔太肥,個皮好爽口。點埋個酸汁食更好!
香芒沙律
上菜快,唔驚等好耐,趕唔切反公司,午餐一個唔錯既選擇😎