2017-07-17 183 浏览
今天晚上為慶祝同事開心過渡試用期無難度😋,相約到熱鬧繁華嘅旺角歡聚細說試用期當中苦與樂,吹下水🤣盡飲🍻。同事們三五成群都決意選擇泰式美食去醫肚🍖🍗🍤,我哋經過一輪篩選就一心要試下「阿來泰式地道風味」,位於先達附近,非常方便!😋我哋到達門口已經有好多食家在等候,我哋都等了五分鐘才可有位內進。門口水牌有撚手小菜、我哋一坐低就決定點馳名海南雞例牌、泰式鐵板蠔仔餅、以及材料豐富嘅冬陰公湯(中)。首先海南雞例牌先上,我二話不說就要試,咬落去雞身香滑彈牙,肥瘦適中好好味超級正,無得彈👍🏻,另外配料醬汁齊備、味道好特別,點雞一流。隨後豪仔餅亦上枱,蠔仔賣相質素新鮮香甜,蛋醬味濃厚,鐵板盛裝讓蛋同蠔成熟度不會過龍,兩者融合在一起簡直係絶配,精粹在於加上芽菜混在其中,實在無與倫比。隨後冬陰公湯奉上,顏色鮮豔材料豐滿滿瀉,我哋急不及待各人要飲一碗,我自己好喜歡食辣,辣度剛好野味,實在值得一試。