2022-08-21 238 浏览
一位難求既珍姐,究竟有咩咁特別(。◔‸◔。)?/在香港只要願意花錢,絕對可以食到有質素嘅海鮮和精緻的火鍋湯底。不過,珍姐最令人深刻印象嘅係❗️氣氛❗️當晚好似去左飲宴咁,友善又風趣的伙記老闆得閒就會過黎同你吹水乾杯🍻又會好似卡拉OK咁一齊唱90年代流行曲(*´▽`)ノ ♪ 與大家打成一片,熱鬧又開心!/🌟招牌豬骨蜆煲 $288 ‼️需預訂湯底有大大舊豬骨和大量新鮮肥美蜆肉,店員夾起豬骨後,會先為大家盛一小碗湯,真的超!鮮!甜!超!濃!郁!甜粟米和白蘿蔔都清甜無比。而且即使去到尾聲,湯底也不怕油膩,也沒有口渴感ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)/🌟海鮮拼盤 $148/位 ‼️需預訂拼盤每日不同,是日有時令的花竹蝦、蟶子和白沙貝:花竹蝦超粗超巨大,肉質彈牙鮮甜,仲要蝦頭爆膏,超好味(ㅅˊᵕˋ*)♡ 店員仲話因為啱啱過左休魚期,啲蝦乾淨到唔洗挑蝦腸!蟶子清洗乾淨,一粒沙都冇,鮮甜彈牙🥰白沙貝同樣新鮮肥美,海鮮控表示滿足!/🌟扇牯牛皇 $420 ‼️需預訂每日新鮮現宰的扇牯牛,是日部位我只係記得有正脊,其他唔記得咗🫣不過即使最瘦的部位,肉質都非常腍滑/🌟牛頸脊(S) $298食牛食牛頸脊一定唔會錯,有油花香、肉質軟腍又
一位難求既珍姐,究竟有咩咁特別
(。◔‸◔。)?
🌟招牌豬骨蜆煲 $288 ‼️需預訂
🌟海鮮拼盤 $148/位 ‼️需預訂
拼盤每日不同,是日有時令的花竹蝦、蟶子和白沙貝:
蟶子清洗乾淨,一粒沙都冇,鮮甜彈牙🥰
白沙貝同樣新鮮肥美,海鮮控表示滿足!
🌟扇牯牛皇 $420 ‼️需預訂
🌟牛頸脊(S) $298
食牛食牛頸脊一定唔會錯,有油花香、肉質軟腍又有牛味,好味道🤎
🌟去骨花錦鱔王
愛吃魚的我,當然要吃白鱔,彈牙鮮味
🌟即炸魚皮
炸魚皮都好香脆,忍唔住食左好幾塊(*ᴗ͈ˬᴗ͈)⁾⁾⁾
🌟厚切午餐肉 $68
炸過的午餐肉邪惡無比,仲要超厚切,唔叫一定會後悔
⭐️香酥腐竹
超巨大的炸腐竹,一塊都可以多人分享!即吃脆卜卜,浸一下有咬口,浸淋左豆味更出,大家可以揀自己鍾意嘅食法~
⭐️韮菜豬肉餃
皮薄餡料足
⭐️油麥菜
⭐️萵筍心
新鮮的蔬菜,吸哂啲湯底精華,份外好吃!
🌟伯爵檸檬茶 $98/揸
⭐️羅漢果茶 $88/揸
我叫完養生的羅漢果茶見倒原來咁大揸真係嚇死左ᓫ(๑º꒳º๑)ꜝꜝ雖然店員說一粒糖都沒有加,很少量的羅漢果汁混和大量水,不過都真的非常甜!
個人更喜歡伯爵檸檬茶,相對沒那麼甜而且有茶澀香,戒甜飲的我忍不住喝了一大杯!
⭐️是日甜品
清甜的桂花啫喱冰,清甜解渴,作為飯後甜品清新解膩👍🏻
六人消費連加一及醬料後$3148.2,習慣碌卡的我們知道要現金支付,立刻要籌旗和到便利店提款ꉂ🤣𐤔𐤔 大家也記得袋多少少現金!
訂枱時間:7-7-2022
用餐時間:20-8-2022
其實唔係咁值得搶架咋,大家食第啲啦好冇⁉️ #曲