2017-12-07 2537 浏览
此乃久仰大名的麻辣火锅,一直都好想去试,因为一直都只系独爱老锅,但呢间听好多人讲好好食,咪试下啰~麻辣都系我最爱!先来前菜红枣冰糖雪耳糖水,好清甜好好味,但我真系唔知点解要食正餐之前就系甜品哈哈~仲有就系糍粑,好似日式年糕咁,甜甜地好好味呀!(不过好似食完呢个会饱左哈哈)呢个锅同台式真系好唔同,我地叫左鸳鸯锅,系麻辣的大铜上面有个大骨汤,等你辣到快飞起的时候可姒过下冷河~成件事个辣真系好重庆好内地既食法,因为好多内脏食,首先系招牌菜牛骨髓、王牌牛肝、我最爱的猪红,就连唔系好多地方有得食既猪天梯都有得食,同行朋友真系好中意食猪天梯,成碟食晒~好中意个苕粉,感觉就系薯粉,放落麻辣汤入面,好吸汤好入味呀,我食到停唔到口~不过食完真系有点油。我地仲有叫耗儿鱼、炸豆皮、墨鱼滑、秋葵、鲜菇等,全部都话咁快清晒,证明个汤底有几惹味!肥牛好靓~好柔软而且加埋店家秘制麻油,真系好好味!店员好热心咁推介个甜品南瓜饼,中间有一点点豆沙,食落好似豆沙锅饼,炸到好香口,成完咁重口味既野有啲甜野中和下个口都系好事。
红枣雪耳冰糖水

秋葵

手打墨鱼滑

美国安格斯优质肥牛

麻油

肥牛好靓~好柔软而且加埋店家秘制麻油,真系好好味!
南瓜饼

用餐时段