一直以來都想試甜牙牙啲甜品,無意之中發現原來仲有甜牙牙煮意,除咗有甜品之外仲有正餐食,啱晒我同埋老公心意。佢嘅主食同埋甜品都相當唔錯,仲要唔使加一,感覺上比較化算。青醬海鮮酥皮餅 $198用上九層塔制作嘅青醬,加上新鮮爽口大蝦,鮮味八爪魚粒,同埋芝士烤焗,酥皮餅非常酥脆,味道好好。食嘅時候再加上面頭清新的薄荷葉,感覺一啲都唔油膩。腩肉卡邦尼意粉$98用上自家製腩肉,肥美甘香。卡邦尼醬汁非常香濃,食到蛋黃嘅香味同埋奶油芝士嘅絲滑,加上一啲黑胡椒辣辣地嘅調味,意粉掛滿醬汁,有咬口又好味。芒果拿破侖 $88呢個芒果拿破崙好出色,拿破崙係好爽身脆口,一啲都唔會油膩,中間夾住嘅吉士醬唔會好甜,同埋用上大大粒藍莓、香甜芒果肉,感覺好清新。伴碟嘅芒果雪糕都好好味,撈埋而家嘅製忌廉同埋芒果肉一齊食咁多正。另外值得一提嘅係加$40可以upgrade做套餐,包咗湯或者沙律、餐飲同埋甜品。我哋就揀咗粟米湯,真材實料飲得出係blend爛啲粟米煮嘅,香甜濃郁。餐飲方面我哋就要咗玫瑰茶,除咗玫瑰花,裏面仲有一啲紅棗養生嘅配料。甜品方面我哋就upgrade咗做餐牌嘅甜品,可以減$20 㗎。

青醬海鮮酥皮餅 $198

腩肉卡邦尼意粉$98