2025-05-08 0 浏览
不嬲都知道旺角多好嘢食, 今次嚟到行過見到呢間餐廳入去食個晚餐先睇下Menu 每樣都想食, 但覺得二人套餐經濟實惠d, 就選左呢個, 套餐包括有: 沙律、小食、主菜、意粉和甜品-好豐富👍🏻水晶青檸薄荷梳打-呢杯好岩夏天飲, 青檸味道酸甜, 梳打氣泡夠晒足, 加上薄荷葉, 飲落去喉嚨涼浸浸,好醒神西班牙火腿配自家制油醋芝士沙律-巴馬火腿塊塊都勁大塊,好有驚喜, 鹹度適中、咸香味會有陣陣既餘香, 配埋芝士真係好夾, 而且沙律菜好新鮮, 塊塊都沾有凱撒汁👍🏻作為頭盤好適合蒜香炒小魷魚-韌韌的魷魚, 口感獨特, 蒜汁把原本清淡的魷魚添上一點兒的蒜香味, 而且更能把魷魚的鮮味帶出, 鮮味動人主菜-檸檬炸雞-烤雞係即叫即烤, 上枱熱辣辣,  雞皮烤得好香脆, 咬開香脆嘅外皮後, 雞肉嫩滑帶有肉汁🤤而且無雪味又唔鞋口, 真係食得出「雞」味🤩調味方面用上檸檬, 感覺好清新好fresh蝦汁大蝦扁意粉-蝦肉爽口彈牙, 扁意粉軟硬適中, 掛滿鹹鮮味濃的龍蝦醬汁, 食落每一啖都充滿龍蝦的甘鮮, 令人想一食再食蘋果玉桂藍莓酥皮餅配2雪糕-最後呢款甜品, 它的底層酥脆, 而內部則是柔軟的巧克力醬, 入口即化, 再
蘋果玉桂藍莓酥皮餅配2雪糕-最後呢款甜品, 它的底層酥脆, 而內部則是柔軟的巧克力醬, 入口即化, 再加上兩球雪糕為整體增添了清新感, 兩味合二為一真的很完美
2025-04-24
2025-05-07 0 浏览
最近和朋友去了一間一直以甜品聞名的小店,原來他們開了這間新店,除出甜品也供應西式晚餐!從前菜到甜品都超有水準,性價比高!單人專屬晚餐 🍗🍨 這個一人晚餐甜品控必點!吃完超滿足~ 主菜自家製意大利雞雲吞,有口感的意大利皮裡包著雞肉餡,帶一點意大利香草的味道,口感嫩滑!套餐的烤雞中翼配油醋沙律,雞中翼金黃酥脆,油醋沙律清爽,是適合開胃菜!套餐包了四份一份窩夫,原本以為是一小份,原來份量十足,窩夫外酥內軟,再搭配香濃的芒果味雪糕,還有芒果肉,甜品控真的不能錯過!$168的單人晚餐能享用以上主菜,小食,甜品和飲料,我覺得超值!朋友點了蒜味蕃茄大蝦意粉 🍝 職員還讓我們選扁意粉,比起一般的意粉更掛醬汁,每一口都濃濃的蒜香蕃茄味,酸酸甜甜超開胃~ 而且6 隻大蝦彈牙,還配上小蕃茄,整道菜看起來很靚! +$40升級套餐還包了餐湯,甜品和飲品各減 $20現烤芝士蒜蓉包🧄🧀 這個蒜蓉超推薦大家,我是蒜蓉包控,吃過很多地方的蒜蓉包,話間芝士+蒜蓉,香味簡直無敵~咬下去那種濃郁的芝士拉絲感,再加麵包外酥內軟!榮登我本人蒜蓉包排行磅!原個橙的鮮橙汁🍊 清新解膩的好飲品!他們的橙汁用整顆新鮮的橙現榨

單人專屬晚餐 🍗🍨
這個一人晚餐甜品控必點!吃完超滿足~

朋友點了蒜味蕃茄大蝦意粉 🍝
而且6 隻大蝦彈牙,還配上小蕃茄,整道菜看起來很靚!

+$40升級套餐還包了餐湯,甜品和飲品各減 $20

現烤芝士蒜蓉包🧄🧀

原個橙的鮮橙汁🍊
清新解膩的好飲品!他們的橙汁用整顆新鮮的橙現榨,喝起來超 fresh!

榴槤拿破侖
酥皮控要點這裡的拿破侖!這道榴槤拿破侖用的是馬來西亞榴槤肉,口感濃郁香甜,搭配酥脆的千層酥皮,還有杏仁碎和曲奇的層層口感,再加上一球香濃的雲尼拿雪糕!作為榴槤控我超喜歡~

這家店雖然是以甜品起家,但晚餐的水準完全不輸任何西式餐廳,加上甜品的超高水準,整頓飯吃下來很滿足!我是一定會再來的。
  • 現烤芝士蒜蓉包
2025-04-07 75 浏览
短聚,慶生,farewell…… 想做這一類型的活動,有什麼餐廳可選? ? 旺角的cookery sweet 就是我比較喜歡到的餐廳。餐廳除了無加一服務費,還有各款西式料理,甜品種類都多,所以與Cynthia的飯局當然選這間。蝦汁大蝦$128加$40升級做套餐有湯,或者沙拉飲品,甜品減$20蝦汁大蝦,名副其實整碟都是佈滿蝦汁的大蝦和意粉。蝦肉飽滿肥美好食,新鮮肉質口感好。意粉條條都吸收了蝦汁的精華,彈性可口。蘑菇湯,濃烈而澎湃的蘑菇,每一啖都有蘑菇粒,增加口感。小黃菊水果伯爵茶,味道清新,淡淡的菊花香,配上水果的甜美,好飲又解渴。一邊飲還一邊食到水果粒,視覺和口感都豐富。烤牛小排 $218簡單的黑胡椒和鹽,再加少許香草調味,已經製作出烤牛小排。粉嫩的肉質,肉汁仍保持在肉身中。肉香配以烤蒜,味道別有風味。還有粗身的薯條,高質享受。Tiramisu拿破崙$68減$20 =$48有冰凍的曲奇雪糕,還有期待已久的Tiramisu拿破崙,未食都興奮。又有Tiramisu又有拿破崙又有雪糕,一次過滿足三個願望,見到都流口水。Tiramisu軟熟柔軟,忌廉感重。拿破崙成為我的最愛,面層和底層有鬆脆的

蝦汁大蝦$128
加$40升級做套餐
有湯,或者沙拉
飲品,甜品減$20
蘑菇湯,濃烈而澎湃的蘑菇,每一啖都有蘑菇粒,增加口感。

烤牛小排 $218

Tiramisu拿破崙$68減$20 =$48
有冰凍的曲奇雪糕,還有期待已久的Tiramisu拿破崙,未食都興奮。又有Tiramisu又有拿破崙又有雪糕,一次過滿足三個願望,見到都流口水。Tiramisu軟熟柔軟,忌廉感重。拿破崙成為我的最愛,面層和底層有鬆脆的口感,中層猶如冰凍的忌廉雪糕餡,水果的交集,除了增加顏色視覺享受,亦令口感增加了層次。整體甜度適中,味道令人滿意。

2025-03-27
在旺角靚手錶商場對面,有一間Cookery Sweet Tooth 給人帶來驚喜,這裡不僅提供精緻甜品,還有美味的龍蝦意粉選擇,每日限量供應。最後我們嘗試了他們的龍蝦2人套餐,真是物超所值,特別適合與摯愛共享。這個套餐迎合了蛇年的主題,足足有2人份量,超特價 $398(原價 $598),實在抵食!套餐包括:芝士焗龍蝦我朋友是一位海鮮愛好者,絕對不能錯過芝士焗龍蝦!約1斤的龍蝦新鮮無比,肉質鮮嫩,每一口都能感受到海洋的鮮味。濃郁的芝士融化在龍蝦肉上,形成金黃的外層,食指大動。芝士的香氣與龍蝦的鮮甜,口感豐富,配以香草和少許檸檬汁,增添了清新的口感,每一口都是享受,味覺的盛宴。仲要每日限量5份,讓人期待,記得提前預訂。餐湯:甘筍湯清淡可口,為接下來的美味鋪路。 小食:蒜油炒小魷魚我們選擇了這道小食,新鮮度滿分,魷魚經過快炒,保留了彈性,搭配蒜油香氣,讓人一試難忘。主菜:烤檸檬三文魚青醬三文魚經檸檬腌制,烤至外脆內嫩,搭配自家製青醬炒面,味道濃郁,回味無窮。飲品:熱檸茶和紅棗枸杞玫瑰茶前者清新提神,後者則充滿天然的甜味和花香。甜品:朱古力心太軟我們選擇了芒果酸奶和朱古力心太軟,酸奶清爽,朱

芝士焗龍蝦
我朋友是一位海鮮愛好者,絕對不能錯過芝士焗龍蝦!
仲要每日限量5份,讓人期待,記得提前預訂。
餐湯:甘筍湯
清淡可口,為接下來的美味鋪路。
小食:蒜油炒小魷魚
主菜:烤檸檬三文魚青醬
飲品:熱檸茶和紅棗枸杞玫瑰茶
前者清新提神,後者則充滿天然的甜味和花香。
甜品:朱古力心太軟
我們選擇了芒果酸奶和朱古力心太軟,酸奶清爽,朱古力心太軟則滑嫩入味,朱古力口味濃郁,完美的收尾。
訂座+套餐,可通過店內商業號碼 WhatsApp 訂座:6024 9426,還能享受85折的優惠!
Booking by Whatsapp:6024 9426 got 15% discount!

不過要注意折扣條款:
• 需24小時前預訂座
• 折扣只限正餐產品,不包括甜品和飲品及特價套餐
• 需於晚上9時前結賬及離座
• 用餐時間120分鐘,無人等位可無限延長時間
• 訂座可免開瓶費,切餅費
精緻的甜品,還有令人滿意的主菜選擇,特別是他們的龍蝦套餐,非常適合聚會或約會。下次再來的時候,肯定會再試試其他甜品和意粉!

• 朱古力心太軟
  • 芝士焗龍蝦
  • 烤檸檬三文魚青醬
2025-03-04 247 浏览
餐廳門面裝有變色閃動的LED招牌,在夜間十分搶眼。裏面裝修雅緻整潔,牆上掛有大屏幕,播放流行的韓國MV。彩色精美的餐牌,讓人看得目不暇給,精緻賣相的各款菜式,十分吸引。餐廳更提供多項優惠:用WhatApp訂位可享主菜85折優惠,主菜加$40可升級套餐,有餐湯/沙律、甜品及飲品。“檸檬烤雞”由新鮮檸檬醃製,讓檸檬味道滲透雞肉,經過25分鐘烤焗,皮脆肉軟,雞肉散發出陣陣清香,配上新鮮爽口的西蘭花及甘筍,是必食之選。“烤檸檬三文魚青醬”三文魚肉經檸檬醃製,經慢火烹調後再烤焗,做得外皮香脆,裏面肉質保持鮮嫩多汁,檸檬的微酸和清香,把三文魚肉的味道提升一個層次,原來檸檬和三文魚是這樣合拍的。自家製青醬伴意粉,有清新的香草味,非常可口。“抹茶窩夫PARTY”升級甜品,特別大份,夠幾個人食用。賣相別緻,用心打造,外形有如一座城堡。底層是抹茶窩夫,上面是抹茶和曲奇雪糕球,加上忌廉、朱古力、杏仁、紅豆,材料非常豐富,讓喜歡吃甜品的我大大滿足。餐湯:忌廉蘑菇湯,味道濃郁,口感不錯。沙律,新鮮沙律菜拌雜果及果仁,加上黑醋味道調得適中,甜而不酸,是開胃的前菜。“紅棗枸杞玫瑰茶”,“玉米鬚三降茶”,特式花茶,清

“檸檬烤雞”
“烤檸檬三文魚青醬”
“抹茶窩夫PARTY”
餐湯:忌廉蘑菇湯,味道濃郁,口感不錯。
“紅棗枸杞玫瑰茶”,“玉米鬚三降茶”,特式花茶,清香宜人。
芒果脆脆米酸乳酪,酸乳酪上蓋上芒果和脆脆米,多重口感,也是出色的甜品
這裏的食物令人喜出望外,更免開瓶費和切餅費,下次一於約朋友來慶生。

烤檸檬三文魚配青醬

忌廉蘑菇湯
紅棗枸杞玫瑰茶,玉米鬚三降茶
芒果脆脆米酸乳酪
2025-05-11 0 浏览
今日同朋友去咗廣華醫院附近嘅一條內街裏面嘅甜牙牙煮意度食Dinner,價錢貼地,款式又多,甜品仲要超級吸引。 烤檸檬三文魚配油醋沙律 用檸檬醃製咗嘅三文魚,主打烤焗唔加油,食落啲肉都嫩滑,而且三文魚皮係另外煎香,脆卜卜。伴碟仲有加左自家製嘅黑醋嘅沙律菜,低卡之選。 烤牛小排 (160g) 呢個都幾有驚喜,牛小排肉油脂豐富,簡單用黑胡椒,鹽同香草調味,生熟控制得宜,中心仲有粉紅色,保留到肉汁,真心幾有水準。睇餐牌寫呢道菜By Default就只做五成熟,而且餐廳對食物有要求寫到明只會做五成熟。除咗牛小排以外,仲有啲伴碟 - 半隻烤蒜頭,車厘茄同埋黑松露薯條,薯條新鮮炸起再點埋黑松露味嘅沙律醬非常香口好味。 青醬海鮮酥皮餅 呢個係坊間好少見到,相信係呢度自創嘅。由九層塔製作嘅青醬鋪滿咗新鮮烤起嘅酥皮餅,超級酥脆,加上大蝦,八爪魚粒同芝士烤焗而成,芝士食到有拉絲嘅效果,大蝦同八爪魚粒就夠爽彈,幾種口感加埋係好好食,非常推介。 西柚薄荷梳打 & 青檸薄荷梳打味道清新,啱曬夏天飲! 芒果拿破崙 🥭🍰  芒果拿破崙喺呢度嘅招牌之一!酥皮超級脆,夾住新鮮芒果同吉士醬,甜度剛好,一啖咬落去「索索聲」,

烤檸檬三文魚配油醋沙律

烤牛小排 (160g)

青醬海鮮酥皮餅

西柚薄荷梳打 & 青檸薄荷梳打
味道清新,啱曬夏天飲!

芒果拿破崙 🥭🍰
芒果拿破崙喺呢度嘅招牌之一!酥皮超級脆,夾住新鮮芒果同吉士醬,甜度剛好,一啖咬落去「索索聲」,口感層次豐富!芒果夠甜又多汁,拿破崙份量十足,兩個人share都夠食~
2025-05-09 0 浏览
甜牙牙係我中學時代間唔中都會食嘅甜品店,而佢近呢幾年開咗呢間甜牙牙煮意係有賣小食同主食食嘅,之前食過品質都唔錯,所以今日再嚟食晚餐。呢度嘅主食可以加$40升級做套餐,會包埋餐湯,飲品同甜品。普通嘅凍檸茶奶茶唔需要加錢,但係如果想飲特飲就可以補差價;甜品同樣道理,唔想補錢嘅個餐會配咗芒果乳酪,但同樣可以喺Menu揀自己鍾意食嘅甜品。如果自選飲品同甜品可以當$20再補差價。當日跟餐嘅餐湯係甘筍湯,飲到甘筍蓉,新鮮打出嚟嘅湯特別好飲。蝦汁大蝦扁意粉 用蝦頭炒香後嘅蝦汁,加入鮮蝦海鮮加鮮,好夠濃鬱,我哋揀咗扁意粉所以口感更加好更加煙韌。而且大蝦夠爽彈,而且好鮮甜,唔似有啲冰鮮蝦係得個爽字而冇味嘅。蒜香烤腩肉片 一上枱就聞到超香蒜味,腩肉片烤到金黃微焦,肥瘦適中,外皮烤到微微脆口,咬落去肉質鬆化,油脂香濃但唔會膩。面頭仲鋪滿炸到脆卜卜嘅蒜片,底下仲有堆新鮮沙律菜。腩肉片偏鹹香,怕重口味嘅朋友可以配沙律菜一齊食!芒果拿破崙 拿破崙賣相非常精緻,上枱嘅時候好似一個月亮咁嘅形狀。甜品由糖酥皮夾吉士醬,芒果粒,曲奇碎,側邊仲配咗芒果雪糕。芒果非常香甜,就算食完甜嘢再食都係好夠甜。Tiramisu窩夫 新

蝦汁大蝦扁意粉

蒜香烤腩肉片

芒果拿破崙

Tiramisu窩夫
新鮮即整嘅原味窩夫,鬆軟。加埋配嘅曲奇味雪糕冷熱交溶非常好味。另外tiramisu蛋糕都幾大舊,淡淡酒味,甜味適中。
大家諗起甜牙牙係咪即刻聯想到甜品呢? 其實佢哋有間提供西餐及甜品嘅餐廳,可以喺一個地方滿足食主菜同甜品2個願望😋 小熊貓今次就去咗試二人份量嘅春季套餐🌸🍹 青提氣泡水美式呢個combination 比較特別,所以就叫咗杯嚟試吓~ 可以自己倒杯Espresso落青提氣泡水度,呢個畫面好靚😍 入口清新特別,內裏仲有青提肉,可以飲又可以食~🥗 前菜有西班牙火腿配自家製油醋芝士沙律好大個portion 😍 啱晒鍾意食菜嘅小熊貓~ 蕃茄清甜,自家製油醋酸酸甜甜,配上充滿鹹香嘅火腿,係好好嘅開胃菜🧄 蒜香炒小魷魚蒜片煎到好香脆,魷魚煮得熟到剛好,軟腍得來又有咬口,調味恰到好處🐮 烤牛小排嚟到我哋嘅主菜啦😍 擺盤咁靚令人食指大動~ 好驚喜有烤熟咗嘅蒜蓉,伴以煎到熟度剛好嘅安格斯牛小扒,滋味無窮~ 薯條炸到金黃色,外脆內軟,有美乃滋同蕃茄醬,正呀🐟 檸檬三文魚意粉三文魚煎到皮脆肉嫩,食落口有淡淡嘅檸檬清新~ 意粉可以選擇linguine or spaghetti, 口味任君選擇~ 青草醬意粉同三文魚好配合,食完肉食返呢個健康啲嘅意粉balance 就最啱啦🍎 套餐仲包括咗甜品: 蘋果玉桂藍莓酥皮餅配雪

🍹 青提氣泡水美式

🥗 前菜有西班牙火腿配自家製油醋芝士沙律

🧄 蒜香炒小魷魚

🐮 烤牛小排

🐟 檸檬三文魚意粉

🍎 套餐仲包括咗甜品: 蘋果玉桂藍莓酥皮餅配雪糕

甜牙牙果然係甜品嘅王者🎊 酥皮餅口感脆薄,配上玉桂蘋果及吉士醬,甜而不膩☺️ 雪糕有多種口味選擇,而小熊貓就揀咗芒果同綠茶味,冰凍嘅雪糕遇上酥皮餅,口感豐富,為呢餐畫上完美嘅句號🥰
2025-04-24 0 浏览
呢間餐廳除左有西餐食,仲有超多款甜品,食完正餐正落食埋糖水超正😍🌟腩肉卡邦尼 $98加40蚊可以升級套餐,包左是日餐湯、餐飲同是日甜品。可以轉其他飲品同甜品補返差額。卡邦尼意粉可以簡扁意粉,幾煙韌彈牙,用左腩肉代替煙肉,加埋芝士同白汁都幾creamy.😬🌟鹿兒島A4和牛西冷 $188一人套餐幾抵食,本身沙律會好basic,原來係有埋兩款口味嘅雞翼,仲要好好食,炸雞翼好香辣酥脆。👍🏻和牛西冷點左150g, 西冷嘅牛味幾突出,幾軟腍。伴菜有雞髀菇、西蘭花同蕃茄仔,加左香草汁好清新。最驚喜係跟餐嘅自選口味窩夫,叫左Tiramisu 窩夫 ,估唔到四分一窩夫咁大份,仲有埋雪糕同tiramisu 😋😋🌟雪糕楊枝甘露 $58楊枝甘露有清新西柚、香甜芒果、Q彈三色芋圓、芒果雪糕、椰汁,夏天食消暑一流😍🌟士多啤梨藍莓酥皮餅 $68半份嘅酥皮餅份量都唔細,有士多啤梨,藍莓,桑葚,吉士醬,酥皮,再加上曲奇雪糕,酥皮好脆有肉桂味,甜品控必試。

🌟腩肉卡邦尼 $98

🌟鹿兒島A4和牛西冷 $188

🌟雪糕楊枝甘露 $58

🌟士多啤梨藍莓酥皮餅 $68

2025-04-16 0 浏览
收工去咗旺角搵嘢食,見到呢間西餐,見餐牌都幾多選擇同埋有二人套餐,就諗住試下。套餐包沙律、小食、一個主菜、一個意粉同一個甜品,我哋另外嗌咗一個糖水。西班牙火腿配自家制油醋芝士沙律火腿嘅濃郁風味與油醋醬的酸甜平衡得宜,加埋雜果仁,沙律菜好新鮮,食落開胃得黎又有層次感。蒜香炒小魷魚魷魚炒得恰到好處,軟滑有彈性,蒜香味濃而且帶點辣勁,好惹味。主菜可以揀牛、雞或者豬,我地嗌左烤豬骨排。烤得外皮微微焦香,入面嘅肉都幾嫩滑,保留到肉汁。醬汁味道香濃,甜味中帶少少酸。配埋薯菜食啱啱好,可以中和豬仔骨嘅膩。蝦汁大蝦扁意粉意粉好掛汁,醬汁係話用蝦頭炒香之後熬製而成,好香好濃郁。大蝦結實彈牙,絕非急凍貨,扁意粉硬度都煮得剛剛好。蘋果玉桂藍莓酥皮餅配2雪糕雪糕有五款可以揀,我哋揀咗朱古力同曲奇味,雪糕正常表現,不過不失。酥皮烤得金黃香脆,加埋焗過嘅蘋果雜莓,好夾,酸甜適中。玉桂味都好香,配埋雪糕食一流。椰汁燉桃膠糖水都幾大碗,有好多桃膠同雪耳,椰汁底唔會太甜,食落好潤。特別值得一讚嘅係服務態度超級好,侍應好有禮貌,又會密密卙水。上菜嘅速度係啱啱好,一碟接一碟,唔會要食好急,都唔會要等好耐,而且每碟菜都係熱辣

西班牙火腿配自家制油醋芝士沙律

蒜香炒小魷魚
主菜可以揀牛、雞或者豬,我地嗌左烤豬骨排。

蝦汁大蝦扁意粉

蘋果玉桂藍莓酥皮餅配2雪糕
椰汁燉桃膠
糖水都幾大碗,有好多桃膠同雪耳,椰汁底唔會太甜,食落好潤。

特別值得一讚嘅係服務態度超級好,侍應好有禮貌,又會密密卙水。上菜嘅速度係啱啱好,一碟接一碟,唔會要食好急,都唔會要等好耐,而且每碟菜都係熱辣辣啱啱煮好。好欣賞佢哋呢方面嘅心思,好細心!
2025-03-04 63 浏览
之前聽同事講先知甜牙牙原來開咗間有main食嘅店仔, 仲要都幾好食, 呢日出開旺角就決定試下個地點算係偏少少, 唔係最多人嘅旺區, 登打士街行到咁上下轉左, 就到咗豁然開朗嘅煙廠街日常鍾意食魚嘅我,一坐低就決定想叫個鹽焗鱸魚,唔係咁多地方有得食,緊係要try try佢因為係即焗, 所以staff都有講要等25分鐘,有興趣就坐低嗌定唔駛等咁耐。呢度啲dish都可以加錢要餐,凍凍哋我哋叫咗個餐湯,嗰日係南瓜湯,唔會太多cream 幾開胃終於等到鱸魚上枱,佢肉質比較緊實, 新鮮烤出黎都仲係鮮嫩多汁唔會太dry, 熱辣辣加少少鹽吊味,簡直是完美的搭配。唯一係魚皮比較韌, 但餐廳都好貼心,其中一邊會幫手將魚皮切開,而且有筷子提供 方便我哋食魚nice跟住係腩肉卡邦尼, 意外地清爽唔會好似其他店超多醬卡路里超標, 腩肉煮到金黃色好香口, 少少鹹香味配意粉啱啱好甜品方面,桂花麻糬西米露中規中矩幾好食。 不得不說桂花食落冇乜存在感😂 但打卡幾靚 ,麻糬好煙韌 係我想要嘅chewy口感出乎意料仲有芋圓, 而且綠色嗰個有啲似係抹茶圓(?),有少少清香嘅茶味壓軸嘅TIRAMISU鬆餅有驚喜❤️ 不愧係本家做甜

壓軸嘅TIRAMISU鬆餅有驚喜❤️ 不愧係本家做甜品,鬆餅放落口 蛋味香濃到感動 係幸福嘅感覺🤤 tiramisu都好食,咖啡味唔會太霸道 唔驚食咗夜晚訓唔著
2025-02-28 80 浏览
幾年前食過呢間舖頭既窩夫 印象幾好食點知今日再試 勁難食 未食過窩夫係咁淋又韌 (並唔係鬆軟)仲要叫左另外其他甜品都好難食 個火焰乜乜啲Cream 係檸檬洗潔精味 中間再有舊窩夫仲有叫咗個中式芋圓糖水 叫做不過不失因為實在太難食 所以膽粗粗問職員平時啲窩夫係咪都咁淋佢話新鮮嘅窩夫係淋 脆個啲係放左好耐咁我真係孤陋寡聞 平時食開大部分係外脆內軟 或者係鬆軟既 暫時未食過咁淋又韌 既窩夫基於佢咁講完 我忍唔住要打呢個食評如果大家終意食淋又韌既窩夫可以揀佢佢呢啲似係預先整好 再翻叮咁… 或者粉漿啲粉比例太多希望餐廳好好改善下食物質素 🙏🏻以前真係唔差
幾年前食過呢間舖頭既窩夫 印象幾好食

希望餐廳好好改善下食物質素 🙏🏻
以前真係唔差
2025-02-28
2025-02-22 96 浏览
正當煩惱旺角餐廳都大排長龍,沒排隊的又麻麻哋時,見到平時食甜品的甜牙牙竟然有西餐,就發揮美食家的冒險精神試一試。店內客人沒有很多,有位置可以立即入坐。 研究了很久,就點了openrice 評價最高的雞和海鮮意粉。 檯角說加入whatsapp 可以以$2 換購蒜蓉包。 +$40 可以變套餐:有湯/沙律,飲品和指定甜品(芒果yogurt /焦糖布丁)如果是一早訂座,還可以正價有85折。可惜。。只能下次。見到隔離幾檯都有好打卡able 嘅龍蝦,翻遍整本menu, 翻前翻後來會10次都找不到,原來是特別餐,要提早一日預訂。下次試試吧。這裏沒有加一服務費,店員只有兩個,態度亦不錯,就是比較忙。下次我試其他菜再評論吧

如果是一早訂座,還可以正價有85折。可惜。。
只能下次。

這裏沒有加一服務費,店員只有兩個,態度亦不錯,就是比較忙。

下次我試其他菜再評論吧

烤雞
海鮮意粉
芒果酸奶及焦糖布甸
2025-02-16 65 浏览
情人節晩餐後,一心來這家食甜品,因為見google評分不錯。入去前有三張枱是沒客的,以為沒問題。入內叫了甜品後,等了約10分鐘,店員説今晚人多,所以要等20分鐘,我説沒問題;再等5分鐘,另一店員説人多,要等30分鐘,我説OK。再等5分鐘,店員走過來說人多,要等一小時,叫我不如去對面的分店食。之後入來的隔離兩台的人有相同的待遇,甚麼心情都比佢搞差晒!#原來呢間人多就做唔掂#還是我只叫甜品,沒有叫情人節晚餐,所以趕客?#如果事先聲明今晚只做情人節晚餐會好D囉大家以後去這家,見人多就諗清楚!
#原來呢間人多就做唔掂
#還是我只叫甜品,沒有叫情人節晚餐,所以趕客?
#如果事先聲明今晚只做情人節晚餐會好D囉
大家以後去這家,見人多就諗清楚!
2025-02-14
Sweet Tooth 甜牙牙煮意以甜品起家,但近年開了西餐分店,食客在享受甜品的同時都食到好吃的西式料理。餐廳的內部裝潢簡約風配柔和灰色調為主,牆上掛著一些藝術畫作,和星空燈為整個空間增添了幾分藝術感。我們點了兩樣受歡迎的菜品,分別是鹽焗鱸魚、檸檬烤雞以及加上升級套餐,包了沙律、飲品和甜品。♡ 1. 鹽焗鱸魚 (Baked Sea Bass in Rock Salt)鹽焗鱸魚焗到外表金黃,再搭配炸蒜、和辣椒慢煮鹽焗,香氣濃郁。首先覆蓋在魚身上的厚厚一層岩鹽,廚師巧妙地將鱸魚用岩鹽包裹並烘焙,這樣的烹調方式不僅能保持魚肉的鮮嫩,還能讓魚肉充分吸收鹽的香氣。♡ 2. 檸檬烤雞 (Roasted Chicken in Lemon)檸檬烤雞經過醃製後,再在烤箱中慢烤至外皮金黃酥脆,內裡卻保持著多汁的口感。檸檬與雞肉相融合,每一口都充滿了檸檬的酸爽,食落真會人忍不住一口接一口。隨餐附上新鮮的時蔬,增加了菜品的層次感和口感。♡ 3. 升級套餐 (沙律、飲品及甜品)我們選擇了+$40 的升級套餐。套餐包含沙律、飲品以及甜品,甜品是芒果酸奶,細滑酸奶搭配新鮮的芒果泥,口感滑順,甜而不膩。用這道甜品作
Dinner
♡ 3. 升級套餐 (沙律、飲品及甜品
我們選擇了+$40 的升級套餐。套餐包含沙律、飲品以及甜品甜品是芒果酸奶,細滑酸奶搭配新鮮的芒果泥,口感滑順,甜而不膩。用這道甜品作晚飯作結,完全為整餐體驗畫上了完美的句號。
飲品
甜品
Sweet Tooth 甜牙牙煮意不僅是一家甜品店,更是高質西餐的好地方。尤其是在閨蜜的生日或者節日慶祝這些特殊的日子都是美好之選。
2024-12-29
Dinner