2009-11-15
早前睇雜誌介紹呢度, 個夜景好靚, 同埋個半自助餐價錢好吸引, 一心想入嚟食個靚晚餐。 星期三放工就响中環碼頭上船, 坐船大約30mins, 落咗船再向Noah's Ark行5-8mins就到。 老實講第一次入去夜媽媽我地真係唔係好搵到路去間餐廳, 開頭仲誤會咗沙灘旁其中一間至係添, 後來都係問人至搵到。去到餐廳發現佢地分開2邊間隔, 主要大餐係做快餐, 平日晚上客人寥寥可數。 窗伴"L"型位置就劃成自助餐區域, 果然畀多d錢係可以接近d條青馬大橋! 自助餐客人相對多d, 大概坐滿一半座位啦。 先去揀頭盤, 有中、西式湯同埋salad bar, 個西式雜菜湯都幾夠味幾好飲, 可惜麵包個盤由頭到尾都係empty的....點解呢? Salad不過不失, 都係生果蔬菜類。主菜係menu揀嘅, 我地要咗乳豬骨同埋西冷扒。 乳豬骨燒得唔錯, size好大, 個醬又好味! 西冷係做到7成熟無多無少, 但係本身質素麻麻, 無乜肉味同埋偏韌, 呢個唔好食輪到甜品, 選擇大概5、6種, 大致都整得幾好食。嚟呢度食嘅大部份似係附近住嘅街坊, 都係拖男帶女、扶老攜幼咁, 再加上餐廳樓底唔高, d聲響聚
輪到甜品, 選擇大概5、6種, 大致都整得幾好食。
嚟呢度食嘅大部份似係附近住嘅街坊, 都係拖男帶女、扶老攜幼咁, 再加上餐廳樓底唔高, d聲響聚晒, 人唔多都攪到好似好嘈咁, 如果想談心浪漫一下就唔適合了。 我地都預咗唔會有好食又平嘅自助餐, 不過呢度有美景搭夠, 呢餐都算唔錯啦~