2021-08-23
今日嚟到旺角一間拉麵店食晏。座位唔多,好彩我早咗步嚟,因為星期六嘅下午都幾好生意。一睇佢哋個店名都知餐廳主打和牛拉麵,不過唔食牛肉嘅都仲有其他選擇。食得辣嘅可以試下落啲辣味粉,我落咗啲蒜香辣味粉,成個湯惹味咗勁多。招牌三式拉麵($128)- 真係好豐富嘅拉麵,有晒慢煮a4和牛、雞肉、燒豚肉。A4和牛好牛脂味濃郁,另外個燒豚肉都好腍而入口。個溏心蛋都無失準。燒牛肩胛拉麵($98)- 龍蝦湯底真係一流,忍唔住飲咗大半。而個麵條都好彈牙煙韌,除了有兩件牛肩胛太韌外,其他也很滿意。鹿兒島流心芝士薯餅($28)- 勁多熱辣辣嘅芝士咇晒岀嚟,大滿足。沖繩苦瓜餃子($48)- 見佢咁特別,我仲滿心期待試下,可惜食唔岀苦瓜味,同普通餃子無異,不過味道唔錯,皮都幾脆口。