2013-12-02
星期一晚元朗搵食,係openrice搵左呢間越南菜食。鋪頭同一般地區食肆無咩大分別,細細間但又唔洗點等兩個人order左一個晚餐,包一個火車頭湯朦 一個小食(春卷蔗蝦扎肉拼盤)再另加半份蝦餅!火車頭湯朦大大碗!我地兩個女仔share剛剛好!!材料足,但食落個湯底同平日係外面一般食既好唔同,佢比較甜d。本人比較少食越南菜,所以唔知係咪正宗既越南菜係咁,但自己就覺得怪怪地 火車頭湯朦個拼盤就熱辣辣,脆朴朴!本人特別鍾情蔗蝦,食親越南菜都會order!結果,呢間蔗蝦果然無令我失望!唔單止脆,仲食到有蝦粒係到,最緊要食個蔗個陣係甜!!外間好多鋪頭都忽略個蔗既味,但呢間very good!!春卷蔗蝦扎肉拼盤 而個蝦餅就一般喇!太薄,做到好似 "吉烈豬扒" 咁既厚度,d醬又差咁d蝦餅半份 如果我係住附近都會再去食,但如果係專登入元朗揾野食既,就可以有更多好選擇!不過,價錢係平民化既!!兩個人:套餐113+飲品14+小食29=hkd156
再另加半份蝦餅!
如果我係住附近都會再去食,
但如果係專登入元朗揾野食既,就可以有更多好選擇!
不過,價錢係平民化既!!
兩個人:套餐113+飲品14+小食29=hkd156