2018-03-02
網上聽講過呢間以自家製「粗口」啤酒作賣點,呢D咁過癮既野,當然要去試一試佢啦。不過呢間舖頭既門口唔明顯,因為要行入巷內,所以真係要認真留意先得。入到去,可以揀室內或室外位置,明明天氣凍,但未婚夫話要坐出面,原來係因為佢覺得室內比較嘈,室外無咁嘈,而且氣氛好D,所以我成餐都圍住溫暖既頸巾。睇完餐牌,當然先揀「粗口」啤酒啦~左=香檸薄荷右=香甜蜜糖我飲既係後者,麥味濃帶有少少甜味,啤酒配串燒~正!!!!生蝦配特色泰醬好新鮮好彈牙,咬落去好有質感,醬汁唔辣,但刺激又惹味~黑松露沙律醬薯條呢個薯條炸到係我鍾意嘅質感,外脆內有少少薯仔肉喺入面, 好香黑松露味,仲帶有甜味添,因為個醬會喺面頭, 所以我建議大家由底開始呢啲薯條出嚟食 感覺像就條條都有醬嘛!!鹽燒日本甜薯就算我放咗一陣甜薯都仲係暖笠笠, 咬落去黏黏地,有少少似熟咗嘅年糕, 而且加咗少少鹽燒,個甜味更加明顯。芝士煙肉焗大啡菇大啡菇面頭有煙肉、水牛芝士, 喺上面仲灑咗一啲芝士粉添, 雖然有濃濃哋嘅水牛芝士喺面,但係因為份量唔算太多, 再加上芝士粉有香味之餘又唔會太膩, 而且咬落去仲好juicy添~辣味剁椒燒日本廣島蠔雖然佢話係辣味但係食落
睇完餐牌,當然先揀「粗口」啤酒啦~
左=香檸薄荷
右=香甜蜜糖
我飲既係後者,麥味濃帶有少少甜味,啤酒配串燒~正!!!!
生蝦配特色泰醬
好新鮮好彈牙,咬落去好有質感,醬汁唔辣,但刺激又惹味~
黑松露沙律醬薯條
鹽燒日本甜薯
芝士煙肉焗大啡菇
辣味剁椒燒日本廣島蠔
雖然佢話係辣味但係食落去只係微辣中帶一點甜味, 咬落去仲好juicy好嫩滑, 真係幾好味, 仲有啲鮮味添!!
札幌芝麻醬燒餃子雞翼
咬落去雞肉好嫩滑入面仲包著明太子添, 咬落去仲大有少少肉汁, 微辣,美味!!
鹽燒厚切牛舌
我最鍾意食厚切牛舌, 咬落去好爽口,油脂就咇出黎咁樣,好味,又想食多串啦!!
惹味汁燒豬仔髀
豬仔髀肉嫩滑,唔會燒到好乾,仲有點肉汁添~~
一啖熱騰騰既串燒,一啖冰涼啤酒,好爽呀!!!