2025-05-02
在燒烤堂食串燒真係好chill,生啤仲要買一送一,好爽之餘,又有好氣氛。肉:鹽燒豚肉荔枝卷,充滿肉香的豚肉包裹香甜的荔枝果肉,勁香又唔會覺得啖啖肥肉。A4宮崎和牛,牛小排牛味香濃,食落去仲好嫩滑,油花豐富。秘製燒羊架,肉質嫩滑,灑上孜然粉,十分惹味。韓式燒牛肋肉甜甜地,牛肉醃得入味牛舌心厚肉,加點檸檬汁已經好鮮美羊架落左孜然粉,燒至微微焦香海鮮蒜蓉燒蠔好正,蠔身大大隻,好厚肉,仲要勁多蒜蓉,好鮮美。焦糖鰻魚玉子燒的鰻魚香軟,玉子外層勁香蛋味,面層掃上蜜糖燒至焦香。紫蘇雞皮蝦勁香紫蘇味,蝦殼已處理部份,一口雞皮連蝦肉真係又爽又脆。雞皮墨魚滑很鮮味,食到墨魚肉,外層雞皮燒得脆口,外脆內軟日式燒白鱔肥美,骨較為幼身,淋上燒汁很鮮美燒鳥:鹽燒雞皮好似紙甘薄脆,在燈光下仲要透光。特色小食:焦糖青蘋果鵝肝多士的鵝肝大件又肥美,甘香,有青蘋果片解膩,多士是蒜香味,一啖係咬唔曬,大件又脆口主食:胡麻醬稻庭冷烏冬幼滑,拌以胡麻醬,粒粒蟹子,呢個天氣食很清爽汁燒年糕卷很香糯,米味香濃,仲有香脆紫菜,食起來又唔會太淡然無味。菇菌:牛油蒜蓉焗金菇勁多蒜蓉,金菇用錫紙包裹燒烤,菇菌勁香牛油火蒜香味。甜品燒菠蘿,
肉:
韓式燒牛肋肉甜甜地,牛肉醃得入味
牛舌心厚肉,加點檸檬汁已經好鮮美
羊架落左孜然粉,燒至微微焦香
海鮮
蒜蓉燒蠔好正,蠔身大大隻,好厚肉,仲要勁多蒜蓉,好鮮美。
雞皮墨魚滑很鮮味,食到墨魚肉,外層雞皮燒得脆口,外脆內軟
日式燒白鱔肥美,骨較為幼身,淋上燒汁很鮮美
燒鳥:
鹽燒雞皮好似紙甘薄脆,在燈光下仲要透光。
特色小食:
主食: