2022-08-14 26 浏览
呢排愛上左食串燒,好似可以食少啲澱粉質,又夠重口味可以飲下酒傾下計朋友介紹呢間係佐敦既酒吧餐廳估唔到連串燒都有廚師發板😂😂__________________________🔹omakese $688👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ⭕️2道前菜,6串串燒,一道海鮮,2道和食,主食和味噌湯。如果唔夠食再叫串燒,師傅會omakese 選另外一啲組合俾你.先來一個薯仔沙律同酒盜芝士芝士配上醃魷魚,非常非常咸鮮,絕對岩叫返兩杯黎送酒.之後黎一份好香脆既流心芝士雞肉春卷,同埋日本豆腐燒,師傅燒到外脆內嫩,再加上無限咁多木魚絲,熱辣辣好食!.嚟到串燒嘅部份,唔係講笑,師傅發板嘅串燒同我原本想叫嘅真係大部份都不謀而合!免治雞肉配上蛋味濃郁既蘭王蛋同秘製豉油,都好難會唔好食,唯一就係雞肉串無混入雞軟骨,有啲可惜.三黃雞腿肉都令人好回味!雞皮燒得好脆,雞肉唔止嫩,仲要爆汁加上雞皮燒出黎既雞油,真係perfect match! .除左菜單上有得叫既串燒,仲有廚師既創意串燒,墨樂雞同雞皮蝦, 墨樂雞就係雞肉裏面釀左彈牙既墨魚滑,估唔到味道同口感都幾夾。雞皮蝦既雞皮又係燒到好薄脆,
呢排愛上左食串燒,
好似可以食少啲澱粉質,又夠重口味
可以飲下酒傾下計
朋友介紹呢間係佐敦既酒吧餐廳
估唔到連串燒都有廚師發板😂😂
__________________________
🔹omakese $688

🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
先來一個薯仔沙律同酒盜芝士
芝士配上醃魷魚,非常非常咸鮮,絕對岩叫返兩杯黎送酒

唯一就係雞肉串無混入雞軟骨,有啲可惜

雞皮蝦既雞皮又係燒到好薄脆,有少少似雞皮雞肉燒賣😂
海鮮既部分係兩隻日本北海道厚岸產既蠔,兩隻都差唔多有一隻手掌咁大,蠔殼燒過,所以蠔汁好滾,但係蠔肉仲保有生蠔嘅口感。
厚岸蠔既海水味唔係好突出,口感非常creamy, 帶少少甘同鮮味。成個感覺幾新奇,唔係我最鍾意食嘅生蠔,不過值得一試
食到主食有明太子燒飯團,配茶漬。
同樣地飯團表面燒得好香脆,不過略嫌明太子味道唔係好出,但可以一物二食,配埋茶漬又幾好食

🔹蒲燒鰻魚 $88
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ⭕️

原本係想叫燒白鱔,可惜賣晒
不過嚟到鰻魚都幾驚喜,估唔到係咁大塊
好似將平時鰻魚飯上面嘅鰻魚就咁拎嚟串燒食,好有霸氣!
講真味道同口感正路,
不過size咁大,而且去骨去得乾淨,
都係不錯之選
🔹炸雞皮 $38

🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
平時一般嘅雞皮都係會燒到好乾脆
呢度係好似韓式魚蛋串咁一摺一摺串起塊雞皮
向外既部分燒得好脆,
摺係裡面既仍然保有雞皮嘅彈性,
口感非常特別!個人都幾喜歡呢個做法
✴️整體來講成餐飯既串燒調味都偏向輕手