2022-07-29 140 浏览
本身鍾意食串燒,也對日式燒鳥好有興趣但未試過,知道公司附近開左間居酒屋,有好多「𠮩𠹌」部位之餘價格亦好親民!我地一行三人坐低左因為唔知點揀食咩,職員好用心介紹教我地口味由淡到濃,再試試其他時令煮物。點左幾串雞類同牛類,佢地呢度由雞皮到雞腳筋,甚至公雞果個「冠」都有得燒!我地聽佢講由左至右開始逐樣試,真係食得出每一道喺燒的過程中唔同的心機,呢個係喺其他一般串燒店唔可以媲美的,以為去左食omakase!唔同嘅係~燒物同啤酒係夾D 嘅😆接住落黎係出面好少有,時令又煮法特別的幾樣菜色,好記得果味「日式蒸生蠔」(隻蠔肥美到原來用蒸真係別有一番風味😱),最記得係一個叫做「煙薰鮪魚刺身」,上檯果陣係用玻璃盅蓋住,打開係一陣好香的煙薰味,然後入口係!個半烤過的鮪魚刺身入口即化開然後成口都係好香好香嘅煙薰味🤩(因為好食得滯好快被搶晒同唔記得影相所以我地即時encore多一份再補影返!)呀仲有一味,好似係咩鮪魚個頭頂中間個一忽仔肉的灼燒刺身(佢有個菜色名我唔記得左),個肉香味入口即由鼻哥「公」出黎,我地一致認同佢真係肥美同好味過頂級拖羅!但好似唔係成日都有得食,黎果時記得要問問店家有冇,或者到時有其他時令

呀仲有一味,好似係咩鮪魚個頭頂中間個一忽仔肉的灼燒刺身(佢有個菜色名我唔記得左),個肉香味入口即由鼻哥「公」出黎,我地一致認同佢真係肥美同好味過頂級拖羅!但好似唔係成日都有得食,黎果時記得要問問店家有冇,或者到時有其他時令野!下次再試試先!
题外话/补充资料: 整體黎講呢次係新奇度爆登同味覺享受度爆燈嘅好好體驗,環境舒服,而且店家仲好親切,耐心分享同好識搞氣氛!好滿意!好有趣!
2022-07-01