2018-07-02 40 浏览
約左好朋友銅鑼灣食飯, 呢邊朋友熟D, 所以食咩佢話事.佢話呢間日本野新開食試下, 入到黎好有日本居酒屋風格, 感覺好舒服, 暗暗地啱晒傾偈.先黎個刺身盛, 帶子, 赤蝦都好彈牙爽口, 三文魚, 油甘魚入口軟腍, 魚脂豐富, 最吸睛既當然係海膽, 顏色有光澤, 一入口即有流入喉嚨既感覺, 好滑溜鮮甜, 整體各款刺身都好新鮮.另外呢度既串燒主要以豬為主, 種類亦好多, 肝呀, 心呀, 腰呀咩都有, 同響日本食既一樣.呢款豬顎骨肉串, 外表燒到剛剛好, 特別香口, 燒完既肉質完全唔韌, 好軟嫩.豬生腸串, 生腸多數食鹵味, 燒既真係第一次食, 燒到外面脆卜卜, 送酒一流. 生腸唔會好韌, 好爽口.年糕豬肉串, 豬肉好嫩滑, 年糕煙韌, 兩者加埋口感豐富, 豬肉既肉汁充滿成個口腔, 所以配埋年糕都唔會太乾, 剛剛好.串燒係即燒, 但都唔算等好耐, 可以慢慢食慢慢傾.
約左好朋友銅鑼灣食飯, 呢邊朋友熟D, 所以食咩佢話事.
串燒係即燒, 但都唔算等好耐, 可以慢慢食慢慢傾.