2021-10-30
呢一間餐廳一入到去已經好有日式嘅感覺,仲要咁啱我哋坐正嘅位係房入面,好似去咗日本咁🤩餐廳食物種類選擇好多,嗰日覺得最好食嘅係佢嘅油金魚鮫,差唔多有成隻手咁大,而且佢燒得好入味,入面嘅魚好滑身,尤金魚香好出。餐廳都主打係食串燒,佢哋嘅白鱔同牛小排都唔錯,白鱔食落口味道好鮮,因為唔係好似鰻魚咁用一啲醬汁去烹調,所以食落口先食到佢嘅原汁原味。牛小排亦都可以配佢嘅蘿蔔蓉醋,味道都幾夾。呢度嘅芝士年糕真係超級好食,平時我都唔係好食年糕,就係呢一度嘅芝士年糕燒得好好食,啲芝士一咬落口係流心嘅!你呢度食串燒之外就梗係要配啤酒啦,啤酒價錢都唔算好貴,asahi生啤勁大杯,要飲到不醉無歸先得。呢度嘅長崎拉麵上面嘅蝦非常有咬口,好彈牙,而且佢嘅面質都好爽口,喺呢間餐廳食一定夠晒飽,夠晒滿足!