2022-05-26
同嗰朋友係銅鑼灣shopping,行到有D累累哋🤔想揾嘢食,又唔知食乜野好,剛剛見到呢間鳥森係一間日式串燒店舖,店面環境裝置係以日式居酒屋,同時都有吧檯坐位,而店面環境坐著感覺都幾舒適😙,以黑紅色為主景我覺得都算唔錯🤔!.Morei Set $580精選燒鳥8本燒物主食甜品餐湯及甜品.串燒呢款串燒有8款唔同部位嘅串燒有:雞腸、 公雞冠、 雞頸肉、 雞胸軟骨、雞腎 、雞掌心、 免治雞肉棒,佢嘅每一款串燒用咗唔同嘅味料醃製🤔,每款都食入口口感都幾特別,而我覺得特別最好食免治雞肉棒😋,賣相都幾吸引又惹味,食入口啖啖肉味道都好入味😋!.燒物呢幾款白鱔、厚燒牛舌心、燒雞翼,賣相都好吸引🤤望著都好想食,白鱔外皮香口😙又帶點脆口,味道又唔覺腥味,燒雞翼賣相金黄皮十分之脆口🤔,肉質又夠嫰滑味道相當之惹味😋,牛舌心厚度十足夠哂香口😙,味道相當之濃郁😋十分之爽口,味道帶有小小甜令到味道更加美味!.呢兩款係主食有兩口味可以選擇🤔,有碳火雞親子鍋同白布烏冬,火雞雞肉肉質煙韌,係一碗湯飯賣相都唔錯,白布烏冬賣相以一塊軟綿綿好滑口😋,我覺得都幾特別有創意🤔!.呢一款係餐湯係惠比壽雞出汁 🤔,飲入口好香雞嘅味😙,味
Morei Set $580
精選燒鳥8本
燒物
主食
甜品
餐湯及甜品
串燒
.燒物
外皮香口😙又帶點脆口,味道又唔覺腥味,
呢兩款係主食有兩口味可以選擇🤔,有碳火雞親子鍋同白布烏冬
火雞雞肉肉質煙韌,係一碗湯飯賣相都唔錯,白布烏冬
賣相以一塊軟綿綿好滑口😋,我覺得都幾特別有創意🤔!
呢一款係餐湯係惠比壽雞出汁 🤔,飲入口好香雞嘅味😙,味道都好鮮味😋又夠濃郁!
呢款甜品賣相細細樽都好吸引😍,材料用咗抹茶紅豆奶凍,抹茶帶點甘香😙,紅豆又夠腍甜😋,配埋奶凍口感又夠軟滑味道濃郁,三者味道相當之夾!