2011-06-07 17 浏览
星期六嘅下午要在尖沙咀食個quick lunch,但又唔想求奇食個麵,貪其地利方便同唔洗等位,就試吓這間 Kushi Studio。 看過之前食評嘅介紹,得知間嘢係大阪特色串揚專門店,所以在約十個 lunch set 中鎖定了肉串揚定食、海鮮串揚定食兩個,再最後選擇了估計 light 一d 嘅海鮮串揚定食。午市海鮮串揚定食包括蝦串、八爪魚串、鱚魚串、茄子串、香菇串、關東煮、麵豉湯、白飯/湯麵、冷/熱飲品。 串揚係即叫即炸嘅,炸到金黃色,唔油膩,都算好食。 關東煮有3件,味好淡、好淡,一般了,蘿蔔不算好鮮甜。 聽講串揚專門店通常都會供應關東煮配串揚,係因為關東煮比較清淡,可以減低吃串揚的膩滯感,又可以飽肚d,如果係咁,都叫起到作用嘅。 反而我覺得個湯麵幾好食,清清哋,麵質都幾爽。 So far 這個價錢嘅 lunch set 在尖沙咀都算食得過。 餐廳內環境都ok舒服,燈光暗暗哋,可能因為餐廳位置喺活方唔夠起眼,宣傳唔夠揚,餐廳個名又唔夠特顯係串揚專門店,所以當日星期六 lunch time 人客不多,坐唔滿。 相比同一商場門口嘅日式西餐廳要排隊等食,係好大分別。Kushi Studio
not bad!

Kushi Studio 嘅服務唔錯,我因為趕時間,所以食到中途埋定單,怕食完先埋單會費時,親切嘅女侍應都有問吓我係咪d 嘢食唔合胃口,所以起碼我覺得間都會care 客人對食品嘅感覺。
2011-06-04
not bad!