2021-03-03 1095 浏览
想食日本肥腸鍋好耐,咁啱睇到呢間有,於是抱著好奇嘅心態同朋友一齊黎食😆店舖裝修好有feel好似去左日本咁,店舖嘅廚師基本上係日本人,都好有親切感。初次嘗試我地叫左心心念念嘅牛腸火鍋(二人前)🍲用料非常用心、足料值得呢個價錢👍🏻牛腸也非常肥美,但有一點不足嘅地方係唔夠軟爛,牙口唔好嘅人可能要咬好耐🤣同埋個湯飲到最後好咸。5款刺身拼盤有吞拿、北極貝、帆立貝、三文魚、油甘魚所有刺身都好新鮮性價比高👍🏻另外嗌咗一份廚師推介嘅海膽刺身($198)亦都好鮮美😋天婦羅盛合🍤內有三隻🍤一啲蔬菜,外脆裡嫩。食材用料新鮮。坐係吧台位置,可以清楚睇到佢睇用左啲咩食材製作。串燒叫左牛舌、雞皮、京蔥雞肉薄切牛舌有5-6塊到,比較有嚼勁。呢個就比較一般般佢地嘅串燒就有兩種燒法:1.鹽燒 2.醬燒串燒就相對起比較普通。但上菜時間都算幾快,唔需要等太耐。滑蛋鰻魚味道啱啱好😋個蛋煮的都幾滑最後以雪葩結束了這頓晚餐😏

初次嘗試我地叫左心心念念嘅牛腸火鍋
(二人前)🍲

5款刺身拼盤
有吞拿、北極貝、帆立貝、三文魚、油甘魚
所有刺身都好新鮮性價比高👍🏻

另外嗌咗一份廚師推介嘅海膽刺身($198)亦都好鮮美😋

天婦羅盛合🍤

串燒叫左牛舌、雞皮、京蔥雞肉
薄切牛舌有5-6塊到,比較有嚼勁。呢個就比較一般般
佢地嘅串燒就有兩種燒法:1.鹽燒 2.醬燒
串燒就相對起比較普通。
但上菜時間都算幾快,唔需要等太耐。

滑蛋鰻魚
味道啱啱好😋個蛋煮的都幾滑