2022-07-07 59 浏览
同屋企人去銅鑼灣顏府食好好味既fine dining 中西混合套餐~ 個套餐$780超級多野食~好多款唔同食物都好有特色,餐廳裝修得好優雅舒適,中式嘅設計配著西式嘅紅色吊燈,感覺好優雅!餐廳職員好好禮貌,每一道菜都會介紹,依個中式既fine dining 食得好開心前菜係積木茄子🍆+三色素鵝,屋企人既係臭豆腐+ 三色素鵝,茄子外脆內淋,個炸粉好薄!臭豆腐有香香嘅臭豆腐味,食落好正!三色素鵝非常精緻!色香味俱全!真係一件藝術品!蟹肉蛋白冬茸羹同竹笙花菇燉菜膽湯都好好飲呀~ 蟹肉蛋白冬茸羹口感層次比較豐富,好似打咗*現*咁,有蛋白同埋蟹肉邊飲邊有咬口!而竹笙花菇燉菜膽湯係一個清d既中式燉湯,雖然係全素但係都好入味!蛋白雞油蒸帶子真心超好味!第一次食蛋白雞油,冇諗過雞油味係咁香濃!超級香滑!個帶子既口感都好細滑,蒸既火喉啱啱好!金榜醬六頭大虎蝦好正,擺盤擺得好精美,金榜醬呢個味道真係幾特別!八珍老薑一口黑豚肉既肉真係好滑~ 超級美味!蟲草花珍菌濃湯浸時蔬好精緻,蔬菜好新鮮,菜量都好足,平時喺外邊食飯真係好少咁好味嘅菜可以食到!最後主食係擔擔面&嫩雞煨面,2個主食既麵都好滑,好幼細,係健康嘅自

臭豆腐有香香嘅臭豆腐味,食落好正!
三色素鵝非常精緻!色香味俱全!真係一件藝術品!

蟹肉蛋白冬茸羹同竹笙花菇燉菜膽湯都好好飲呀~
而竹笙花菇燉菜膽湯係一個清d既中式燉湯,
雖然係全素但係都好入味!

八珍老薑一口黑豚肉既肉真係好滑~ 超級美味!

最後主食係擔擔面&嫩雞煨面,2個主食既麵都好滑,好幼細,係健康嘅自家製麵嘅感覺,擔擔面係花生醬mix左特別嘅調料,食落好正!
嫩雞煨面既雞肉都好滑!超級好味!

二鍋頭桂花蛋散配湯圓真係好精緻!蛋散好好味配埋桂花醬!小湯圓係薑糖水,配合埋蛋散一齊正,去咗蛋散既油膩口感!