2023-07-18
會話bookmark左呢間餐廳好耐好耐😆成日比佢個慢煮叉燒飯燒到🔥😂呢晚約左班朋友去中環bar chill drink,順便就私心拉佢地同我食呢間🤩順便慶祝埋朋友生日!餐廳環境好有本土特色,好多唔同顔色既霓虹燈✨記得要早少少book,因爲真係超多人!🌟沙薑風味脆香雞翼 $88望落好大份,每隻都脹卜卜甘😆食落先知係單骨雞翼,雖然沙薑味就唔太出,但就炸得好酥脆!口感上有驚喜!食落就有少少辣辣地,幾惹味的🤤🌟黃金脆炸雞配薄荷甜辣雞醬 $98炸雞大大件🤤又係炸到金黃色好脆口✨炸皮唔會好厚,肉質都好嫩滑!薄荷甜辣雞醬令成個菜式加上泰國風味😆🌟糟鹵漬三文魚及北海道刺身帶子薄切配涼拌三杯風味無骨鳳爪粒,揚州干絲沙律 $178呢個有驚喜!好特別💗望落去好似雞絲粉皮😂干絲沙律係堆到好似小山丘甘,食落好似乾拌麵咁好得意!中間仲有好多粒無骨鳳爪,好有口感🤣下面鋪滿三文魚,分量好多,都有6-7片!另外配上北海道刺身帶子,味道鮮甜☺️🌟24小時慢煮伊比利亞叉燒配日本溫泉蛋,紅洋葱漬,香噴噴香葱豬油撈飯 $198終於食到大名鼎鼎嘅餐廳招牌菜🫶🏻叉燒半肥瘦,慢煮後色澤粉嫩,外皮又燒到焦香✨咬落肉質軟腍,不過味道就正正
🌟沙薑風味脆香雞翼 $88
🌟黃金脆炸雞配薄荷甜辣雞醬 $98
終於食到大名鼎鼎嘅餐廳招牌菜🫶🏻叉燒半肥瘦,慢煮後色澤粉嫩,外皮又燒到焦香✨咬落肉質軟腍,不過味道就正正常常,唔會話覺得特別驚艷😳反而溫泉蛋配上豬油撈飯就好惹味🥰甜甜地仲好香蛋汁味~但整體覺得普通😳
🌟先炆後煎澳洲和牛臉,配濃香沙爹汁,荷蘭豆,鐵板先炆後煎豬粉腸及腸粉 $198
沙爹汁好香花生味,食落有沙沙嘅口感🥰澳洲和牛臉大大舊,而且肉質超級軟腍,仲有啖啖膠質嘅感覺😍🫶🏻配埋好正!另外仲有先炆後煎豬粉腸🤣一咬油脂爆發🤤腸粉好滑溜,配濃香沙爹汁好夾!
🌟極幼滑花生醬焦糖燉蛋配煉奶西班牙鬆脆包,熱帶果醬,迷迭香煮菠蘿🥜 $148
見到呢個甜品我已經雙眼發光😍✨係花生醬!😍第一次食花生醬味嘅焦糖燉蛋,第一啖花生醬味超香濃,然後再食到焦糖味同蛋香味✨上面仲有菠蘿同雜莓😌另外仲配有西班牙鬆脆包,煙韌得來好鬆脆!連埋燉蛋一齊食會有奶醬多嘅感覺😍推薦!
朋友生日,預先同餐廳講,餐廳勁體貼咁寫埋生日牌同送咗每人一杯柚子味Vodka😝酸酸甜甜好易入口🤤慶生一流!
Overall覺得呢一間Fusion菜都幾值得大家試✨好多菜式嘅配搭出面都食唔到🤤而且慶祝生日嘅氣氛一流!💖
加一服務費:✅
回頭率:❤️❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)
📍地址:何蘭正 (中環)
中環雲咸街29號LKF29 2樓