2022-09-12
Happy holiday!! 終於開始我的中秋長假期了🎉Book咗食泰國菜作為第一日的慶祝活動😎 我地準時到達餐廳,晚市全場full哂😬 餐廳嘅裝修有心思,唔講仲以為自己去咗泰國一轉😝一開始我地好興奮咁選擇菜式,之後見到另一個餐牌原來有套餐😗 價錢平好多之餘,仲可以半價加飲品🫢我哋係椰子的fans🥥🥥,所以又叫椰青,又叫椰汁冰🤪 一杯清甜、一杯香濃,實在太正🤪主菜方面首推黃咖喱牛筋腩煲🥸 可以選擇唔辣,非常好👍🏻 牛筋腩真係好淋,配合埋帶點椰汁味嘅咖喱,真係可以撈幾碗飯🤪🤪雖然我哋冇叫白飯,但都叫咗個菠蘿海鮮炒飯🙃 炒飯炒得乾身,有少少提子乾同腰果做配菜,當然仲有份量合適嘅海鮮粒😬😬見到好多客人都有叫小食拼盤,當然都要一試😆 一d都唔細份😗 炸蝦餅、串燒、炸雞翼仲有炸春卷,一人一件啱啱好😆最後兩味菜式係相對較清淡嘅炒雜菜同海南雞😬😬 同樣係大碟+好味🤓🤓整體感覺非常抵食👍🏻 人均$200有找,可再黎食過👻👻
餐廳嘅裝修有心思,唔講仲以為自己去咗泰國一轉😝
整體感覺非常抵食👍🏻 人均$200有找,可再黎食過👻👻