2018-10-19 164 浏览
大概9點半到餐廳,店員話平日晚要排隊,可能今晚中秋d人食其他野,咁多好評又講到平日咁多人有d期望。叫左火炙牛加超硬麵,全部配菜都要多。超硬其實只係普通同軟以外第三個選擇。碗麵黎到,個湯唔熱,唔係唔夠熱係唔熱,但可以話係暖既。個湯我揀普通,我覺得係淡口既。大獲了,個麵餅有d仲痴住未散開,要硬jei,又唔係免煮同raw,可能我地揀錯啦,不過其他拉麵鋪我都食開硬,唔會揀普通,得呢間出事,搞到我出第一篇食評。都要講下其他野,最值得讚係檸檬水,店員態度好好。舊牛都軟林真和牛味第一舊,之後個d我留番之後食竟然都衰埋,可能因為老了,要食真係食哂d牛先。本人本住人生在世食一餐少一餐,一餐劣食都嫌多,以後食評盡量寫,去唔去自己考慮,或者食既時候可能要留意下d mud咁,小小感受希望幫到大家!