2022-08-28
上星期同fd去咗中環食lunch 呢間日本意大利fusion菜食物質素幾好,值得一試!Sashimi 刺身好大盤 一共有6款刺身 而且每一款都有4件🥰 有鯛魚、章紅魚、赤身、油甘魚、北海道帶子同甜蝦 全部刺身都好新鮮同厚切🥹 我最鍾意食北海道帶子 帶子厚肉又鮮甜 師傅仲專登切花添😆 而章紅魚爽口 淡淡滲出魚鮮味🐟MainUni Risotto +$198平時都係見海膽pasta多 今次第一次食海膽Risotto 好有驚喜😍 Risotto上面鋪咗來自日本嘅鮮海膽 creamy又鮮甜💕 Risotto嘅飯粒每粒都沾滿海膽醬 risotto口感帶點煙韌 煮得啱啱好😚 海膽醬味道濃郁又唔會腥 仲有鮮味😋Kagoshima A4 Sirloin +$288來自鹿兒島嘅A4和牛西冷🐮 佢上檯時和牛呈半熟 和牛肉汁豐富又重牛味🥹 加上本身西冷牛脂多 質感柔軟😛 和牛旁邊仲有啲脆卜卜南瓜片同埋薯蓉 令成道菜口感更豐富
Sashimi
Main