餐廳環境好闊落,一入去最搶眼係墨綠酒吧位同大玻璃窗嘅手繪畫,中西合壁,果然係出名賣「鬼佬涼茶」嘅地方 。 巨大泡芙( 菊花芝士忌廉、蜜糖蝶豆花) $98 呢度啲甜品超得意!左揀右揀之下就叫咗呢款。賣相幾靚,兩個泡芙用點心籠裝住,好別緻。最鍾意啲cream 騰騰震好似souffle pancake咁好治療,我玩咗好耐,不過食落就覺得cream嘅比例可以低一啲,咁就無咁膩。上面藍色嘅「毛毛」係蜜糖蝶豆花味,甜甜哋,點解會諗到呢個配搭咁神奇呢~  下次我會想試吓烤金文畢芝士。24小時慢煮伊比利亞叉燒飯 (+豬油撈飯、煎蛋、韓國紫菜)  $178叉燒半肥瘦,腍得嚟個邊燶燶哋 (我最愛) 😋,私心覺得如果有蜜汁就更加好喇~ 至於飯呢,每啖飯都有豬油包住咁,食得出油香但偏濕,撈埋太陽蛋蛋汁同紫菜,好似食緊韓式拌飯咁!個飯加咗韓國紫菜係絕配,不過如果再熱少少會香啲!  黃金脆炸雞 $78熱辣辣嘅炸雞,加上比平時酸一啲嘅酸甜醬酸,味道對版,開胃小食! 飲品嗌咗Dirty 同 Cappuccino,味道同平時cafe差唔多,呢間餐廳無論你想飲啡定啤都滿足到。😂 我同fd下午2點幾去到,坐靠窗位好開揚好c

巨大泡芙( 菊花芝士忌廉、蜜糖蝶豆花) $98

黃金脆炸雞 $78

我同fd下午2點幾去到,坐靠窗位好開揚好chill,員工都好有禮貌~ 缺點係餐廳冷氣太凍,令嘢食凍得好快😢  建議較到無咁凍,咖啡/啤酒會更多人嗌呢~

何蘭正 (中環)
地址:中環雲咸街29號東方有色大廈2樓
下午茶