2023-04-12 74 浏览
最近同朋友去咗中環食fine dining,餐廳整體裝修有格調,唔會入到去有種侷促嘅感覺🤭今次一行人食咗佢哋嘅Set Pazzesco,總括嚟講菜式嘅多樣性同品質都非常出色,仲有唔錯嘅用餐體驗👍🏻開始嘅前菜包括黑松露枝豆&意大利芝士薄脆,深海池魚刺身另外加錢要咗一個刺身蛋糕,有海瞻、拖羅、三文魚籽,店員仲會即場點蠟燭,成個效果好適合打卡😆接住落嚟嘅主菜係松葉蟹手作扁意粉,同樣地加錢upgrade咗北海道海膽闊麵,因為蛋糕上面嘅海膽一食落去非常之驚艷🤩 松葉蟹手作扁意粉好鮮味,而北海道海膽闊麵質感都非常好👍🏻海膽都冇令我失望肉類方面,有香煎鱸魚同宮崎A5西冷,肉類嘅處理都做得非常好,而3成熟嘅宮崎牛品質同味道都非常出色,係一個非常值得推薦嘅選擇。最後甜品係岩鹽檸檬雪糕,呢道甜品味道清新,係一個完美嘅結束。整餐嘅食物品質同味道都非常好,值得回頭🤭

開始嘅前菜包括黑松露枝豆&意大利芝士薄脆,深海池魚刺身