2023-05-24
🔸Amuse Bouche分別有2款前菜Wasabi蝦片做底,入面放左新鮮魚粒,特調Wasabi醬汁同極細青蔥,蝦片好脆,所以野夾埋一齊,層次好豐富🤤.好fresh既tart,用左醃製過既蠶豆,加埋新鮮蔬菜,用黎開胃一流~🔸Hamachi, Blood Orange, Sicilian Lemon油甘魚片經過2日醃製,口感同平時食既唔同,加左自家製橙同檸檬啫喱醬,中間配左魚子醬☺️🔸Red Prawn, Gazpacho好新鮮既西西里紅蝦,加入西班牙凍湯,用左少少醋烹調,入口有辣辣地既感覺,幾特別🙈🔸Hokkaido Scallop, Daikon, Oyster Leaf北海道帶子,底下有蘿蔔粒,見到既泡泡係蘿蔔湯,加入左鰹魚汁,令蘿蔔又甜又滿滿鰹魚味~🔸Langoustine, Caviar, zucchini新鮮大蝦,配用左香草同埋新鮮既魚熬製而成既醬汁,食落完全無草青味,好好食🥹🔸Sea Urchin, Cauliflower, Potato, Yuzu最底層一睇以為係啫喱,點知係脆既~ 店員貼心介紹呢個係用手食,中間個層係用海膽打成既幕斯醬,配埋北海道海膽同柚子分子波波,夠曬特
分別有2款前菜
🔸Red Prawn, Gazpacho
最底層一睇以為係啫喱,點知係脆既~ 店員貼心介紹呢個係用手食,中間個層係用海膽打成既幕斯醬,配埋北海道海膽同柚子分子波波,夠曬特色🥰
🔸Blue Lobster, Bisque, Seaweed
煎香左既法國藍龍蝦,醬汁係用龍蝦頭熬製而成,係食過最濃郁既醬汁
🔸Wagyu, Pumpkin, Mushroom
主菜方面,用上A5和牛,沈咗少少海鹽係面,配埋牛肉煮成既醬汁,旁邊的係南瓜蓉,好棉密,十分出色👍🏻
🔸Panna Cotta, Black Sesame
黑芝麻味幾出,布甸幾結身,上面用左雜莓打成既cream,入口好似食緊泡泡咁,好得意~ 仲會配埋一杯茶加酒,完美作結
食每道菜之前廚師都會親自介紹食材同埋烹調方法,全間餐廳只售一個set,HK$1,580 Per Person,絕對係物超所值☺️