2018-05-09 31 浏览
經常係中環覓食,今次朋友介紹呢間居酒屋海膽出名,鍾意海膽既我點可以錯過!入門口見到呢個水牌,list out店內既top 10,跟住點菜就冇死一定要食既top 1 十層海膽杯!呢個海膽杯,真係好好味!燒白飯魚脆片夠哂味,配海膽墨魚子一齊夠香口!然後一層層拖羅、白蝦、三文魚子、松葉蟹肉,啖啖鮮味,層次分明!作為芝士控又點會唔叫返個芝士年糕呢😌😌剛出爐外脆內軟,裡面芝士溶溶地,啱啱好👍🏼👍🏼👍🏼水準之作除左芝士,蠔都係我最愛海膽燒岩蠔😍😍😍淨係面果啖海膽都流哂口水啦,隻蠔燒到剛剛好,唔會韌又唔會燒到縮哂水,蠔同海膽放埋一齊,正🤤🤤三文魚夾餅壽司🍣出乎意料咁好食喎!夾餅香脆又帶點焦香,一啖咬落去先係香脆,中間夾住三文魚👍🏼👍🏼👍🏼一層鬆一層香,好特別最後一定唔少得今餐主菜特色海膽火焰卷!埋到枱再燒一燒佢🔥🔥燒到冇哂火就食得啦🤤🤤看似係普通既卷物但入口時暖暖地,好香火炙味,我一啖入口雖然係好大啖冇咩儀態,但一次過食完全感受到滿足感呀😋😋😋推薦鐘意食海膽既朋友黎呢間居酒屋,今次去雖然係平日,但都好旺場,最好都係訂定位啦!

一定要食既top 1 十層海膽杯!

呢個海膽杯,真係好好味!

燒白飯魚脆片夠哂味,配海膽墨魚子一齊夠香口!

作為芝士控又點會唔叫返個芝士年糕呢😌😌
剛出爐外脆內軟,裡面芝士溶溶地,啱啱好👍🏼👍🏼👍🏼水準之作

除左芝士,蠔都係我最愛

三文魚夾餅壽司🍣

最後一定唔少得今餐主菜
特色海膽火焰卷!
埋到枱再燒一燒佢🔥🔥燒到冇哂火就食得啦🤤🤤