2025-02-05
今日同同事去咗中環街市嘅Chef’s Cut 食午餐,真係唔錯。首先,我哋點咗「牛脂熟成黑安格斯肉眼扒」,呢道菜真係令我哋好滿足。牛脂熟成嘅肉眼扒,肉質鮮嫩,配上香草牛油汁,味道層次分明,非常好食。之後試咗「和牛芝士漢堡薯條」,呢個漢堡真係超級多汁,和牛肉嘅質感非常好,加埋芝士,真係一絕。薯條炸得金黃香脆,外脆內軟,簡單但好食。另外,我哋仲食咗「生蠔」,生蠔嘅味道鮮甜,每一口都充滿海洋嘅氣息。午餐之後,我哋再嘆番杯咖啡,咖啡香濃,為呢個美好嘅午餐畫上完美嘅句號。但美食之旅未完,我哋仲去咗隔離嘅Chef’s Market 食甜品。「杜拜脆朱古力開心果法式可麗餅」真係非常好味。薄薄嘅可麗餅包住濃郁嘅朱古力醬,外層仲有香脆嘅開心果碎,呢個組合令人回味無窮。