2022-09-24
中環蘭桂芳迷人靚景,有情調高質意大利餐廳位於California Tower 24 樓, 有室外位,室內設計瑰麗典雅,走歌劇院風格,成個餐廳有一半都可以見到靚景,夜晚可以一邊品嘗美食,一邊欣賞中環夜景🌃 ,滿足味覺視覺享受🥰先來品嘗香噴噴,外脆內軟嘅酸種麵包,配以明貴嘅意大利橄欖油及醋,一大個,好味到我兩個人都清哂🤣同一時間,店員帶嚟一盒精緻嘅前菜Caviale A Sorpresa ,上面佈滿矜貴嘅鱘魚子醬,下層就夾雜鮮甜嘅煙燻帶子,及幼滑嘅甜豆奶凍,味道豐盈有層次,印常非常深刻💕然後就係店員推介Lastice & la Tagliatella 龍蝦扁意粉。 佢哋仲細心咁分咗兩份。 綿滑香醇熱沾醬,伴手工意大利粉一齊食,口感順滑豐富。龍蝦🦞肉新鮮爽口彈牙。再嚟兩個主菜:San Pietro,煎海魴魚,味道甘香,魚肉較扎實,配香濃醬汁,增添魴魚嘅香滑Rosso Mazzara意大利紅蝦,擺盤用心,蝦肉鮮甜軟腍, 每一口都好滿足☺️食完都依依不捨🥹 唔想離開☺️
中環蘭桂芳迷人靚景,有情調高質意大利餐廳
食完都依依不捨🥹 唔想離開☺️