去開中環碼頭搭船,又見餓餓地,見到呢間炸魚薯條好多人排隊,一於試吓佢,價錢都唔算太貴。招牌炸魚薯條$68件炸魚都幾大,色澤均勻,每盒炸魚都可以選擇一個醬汁,我哋就揀咗蜜糖芥茉醬。感覺係比較安全嘅一個味道,薯條都可以點蜜糖芥末醬,份量好夠同埋個味唔錯!炸魚啲皮同埋啲肉有少少分開,但係啲肉又唔會太散或者爛,質感唔錯,冇骨又香滑。薯條亦很大,裏面有好多薯蓉,所以唔係好脆但係夠豐富,食完一定好飽。煙肉芝士薯條$35啲煙肉切左一粒粒,而且有少少脆身。芝士味都好香,滲透晒喺薯條嘅表面,不過食之前一定要攪拌,如果唔係嘅話只有上面味道好濃郁但係下面好似普通稔咗嘅薯條。鮮榨檸檬汁$22檸檬蜂蜜$22一人叫咗一個檸檬飲品,睇吓有咩分別,同埋搭船冇嘢飲真係成粒鐘好無聊。鮮榨檸檬汁係偏酸,不過因為水嘅份量比較多,所以好容易入口而且清新。檸檬蜂蜜就有少少似平時飲嘅熱檸蜜,甜味比較低但係就比較重蜜糖味。下次經過嘅話不妨試吓!
招牌炸魚薯條$68
煙肉芝士薯條$35
鮮榨檸檬汁$22
檸檬蜂蜜$22

下次經過嘅話不妨試吓!
2016-11-26
7 分钟 (外卖自取)