2019-07-23
住屯門嘅朋友勇敢地出門口,到中環陪我食lunch and girls talk, 真係夠哂義氣❣️我哋都喜歡辣嘅關係,於是就揀咗士丹利街嘅瘋狂小面,spice up 一下,愈熱愈食辣😆我哋order 2個set, 分別係ABC and ABCD - 乾撈嘅瘋狂豌雜麵,夫妻肺片,蝶豆花雪梨; 辣湯麵嘅瘋狂牛肉麵,棒棒雞,熱檸水及紅棗銀耳湯。所有嘢一次過上哂,我哋就首先試個主菜。兩個麵都係Mochi mochi, 好有彈性,蛋香亦濃。我哋揀嘅少辣少麻啱啱好,令醬料及湯料嘅香味更突出。鋪面嘅葱及芫茜好香及爽口,我嘅牛肉呈四方體,大大粒,口感豐富,而朋友嘅豆就夠腍同中和乾撈麵嘅濃度。而碗麵嘅分量亦非常夠女仔食。之後到配菜。棒棒雞切得薄,稠為醃過,而麻辣汁亦唔過火。夫妻肺片就比較麻及辣,肉亦新鮮。蝶豆花雪梨🍐清新可口,冰凍解渴,配麻辣嘢一流。而糖水清甜,紅棗夠甜,最啱要補血嘅我。