2022-09-24
[ El Cerdo ]中環出名多唔同國家菜式食,今次嚟呢間專食西班牙黑毛豬嘅西班牙餐廳。✿ 炸黑毛豬肉火腿球 🐷 $48炸得超脆口,再配上sour cream、辣椒粉、蔥花,份外香口👍🏻👍🏻 ✿ 鮮炸魷魚配蒜蓉檸檬蛋黃醬 🦑🦑 $88熱辣辣新鮮炸起,外層炸粉好特別,再加d檸檬汁,食得出魷魚嘅鮮味🤤✿ El Cerdo招牌西班牙炒飯 $178黎到呢間餐廳當然唔少得叫呢個招牌西班牙炒飯,雖然細細碟,但非常足料,都足夠2人食👯♀️青口、蝦&鮮魷都好入味,整個飯好香海鮮&白酒味。另外仲加咗蕃茄、辣肉腸,炒出黎香味濃郁,十分惹味😍✿ 香脆玉桂條配榛子朱古力醬 $58西班牙特色甜點,味道有啲似沙翁, 熱辣辣玉桂條外面香脆,沾有少少糖, 令人食不停口,個人覺得唔洗Nutella 都已經好好食,點埋Nutella 味道昇華咗🍫總結🫦鐘意食西班牙菜嘅朋友唔好錯過,星期一至五仲有happy hour🥃可以同朋友嚟chill吓😆😆✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿El Cerdo地址: 中環伊利近街38號地舖電話: 28329222✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
✿ 炸黑毛豬肉火腿球 🐷 $48
✿ 鮮炸魷魚配蒜蓉檸檬蛋黃醬 🦑🦑 $88