2022-12-20
臨近聖誕節好多活動,係中環整完頭髮,朋友話想食下串燒和飲野,見到間新開專食串燒店又有酒飲好岩傾計嘅朋友👍🏻我地就入去食啦~坐低睇下餐牌有咩好食😋餐廳都係以QR code下單,服務幾好,環境很舒適,可以慢慢坐低傾計嘅好地方👍🏻安藝虎 土佐錦 (無濾過純米吟釀 300ml這款sake易入,帶有甜甜地嘅味道,配上串燒很夾👍🏻燒鳥組合(雞蠔肉和雞脾肉)-雞蠔肉 鹽燒用鹽燒更提鮮,肉質鮮嫩多汁又滑-雞脾肉 汁燒肉質很鮮嫩,很滑又juicy配燒汁又香口-雞脾肉 柚子胡椒肉嫩鮮嫩可口,又juicy配上柚子胡椒很清新既柚子味,加上黑椒令味道更出😋鹽燒牛小排串好林燒得剛好,能鎖緊肉汁,keep到肉質很林紐西蘭羊架平時都唔中意食羊架怕有蘇味,但這個羊架又唔蘇,燒得岩岩好,肉質嫩滑多汁👍🏻厚切牛悧芯很厚身又唔會好韌,幾爽口又美味露筍豬肉卷配上露筍感覺係咁油膩,更能帶出肉既美味海之盛天婦羅天婦羅整得好鬆脆剛剛好,一份都好夠份量,配酒一流👍🏻迷你親子丼食咗串燒配番飯感覺無咁溜,細細碗份量岩岩好,味味很好😋牛湯烏冬食完串燒食番碗細細既牛肉湯冬無咁油膩,湯底清清地,烏冬煮得剛好
安藝虎 土佐錦 (無濾過純米吟釀 300ml
這款sake易入,帶有甜甜地嘅味道,配上串燒很夾👍🏻
燒鳥組合(雞蠔肉和雞脾肉)
-雞蠔肉 鹽燒
用鹽燒更提鮮,肉質鮮嫩多汁又滑
-雞脾肉 汁燒
肉質很鮮嫩,很滑又juicy配燒汁又香口
-雞脾肉 柚子胡椒
鹽燒牛小排串
好林燒得剛好,能鎖緊肉汁,keep到肉質很林
紐西蘭羊架
厚切牛悧芯
很厚身又唔會好韌,幾爽口又美味
露筍豬肉卷
配上露筍感覺係咁油膩,更能帶出肉既美味
海之盛天婦羅
天婦羅整得好鬆脆剛剛好,一份都好夠份量,配酒一流👍🏻
迷你親子丼
食咗串燒配番飯感覺無咁溜,細細碗份量岩岩好,味味很好😋
牛湯烏冬