2022-06-09
經朋友推介這間Prime Pho是年前由擺花街既小店搬上My Central商場內,水準和價錢都仲係保持得好好!必食招牌PHO特別.. PRIME PHO能解決哂有選擇困難症的我,一碗河粉有齊生牛肉、牛腩片、牛脷、牛筋、牛柏葉、牛丸、牛展、扎肉和蘿蔔同埋加有九層塔香菜,湯底濃郁到冇朋友要獨飲曬成碗、濃濃既牛骨湯清澈帶有越南獨特的香味,跟在越南地道吃的湯河相似。除了湯底外其他食材都做得十分出色。朋友叫了火燒牛腩和燒牛脷嘅撈檬孖寶,嗰牛腩燒得如同酒店自助餐的燒牛肉一樣、牛脷大大塊好淋,食落感覺好幸福,檬粉配搭炸蒜、醃蘿蔔絲、生菜、芫荽、花生碎、芽菜,色彩豐富,全部撈均再吃大大滿足口腔味蕾。小食叫了個人喜愛的炸蝦餅,愛其口感彈牙。這道菜做得爽口而沒有油膩感,蘸上自家製作的醬汁同吃又超越另一次滿足感。最後一提他的河粉和檬粉都做得出色,河粉有種特別Q彈而順滑既感覺真係好好食,檬粉就帶有點煙韌爽口、撈埋色彩繽紛既配菜真係相得益彰。100分!