2022-07-17
Quiero Más @quieromashk📍中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 20樓.呢間位於中環M88頂層嘅地中海餐廳Quiero Más @quieromashk ,餐廳名西班牙文意指”I Want More”,景觀開揚,可望到中環半山景色,室內裝潢充滿異國風情💃🏻 餐廳菜式種類多,以西班牙菜式為主🇪🇸 餐廳內亦設有獨立酒吧,食客可到roof top 飲酒chill吓🍸.Dry-Aged Wagyu Beef “Bavette”: 和牛牛扒非常岀色,肉味濃郁,煎得夠香口,肉質軟嫩,完全冇筋,配菜仲有薯蓉好creamy~Basque Beauties: 大大隻蜆肉伴上香草、香蒜及白酒嘅綠色醬汁,再榨上檸檬汁,令蜆肉更鮮甜~Red Snapper: 紅鯛魚肉質細嫩,味道鮮美,伴上奶油及蔬菜一齊烘烤~Suckling Pig: 烤乳豬肉質軟嫩,皮夠薄脆,脂肪分佈平均~Impossible Sliders (V): Mini burger用上Impossible Meat,仍有juicy感覺,沾上千島醬,令味道更惹味~Perfectly Pink-ish: 大蝦加上大量蒜蓉,非常惹
📍中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 20樓
Dry-Aged Wagyu Beef “Bavette”
Basque Beauties
Red Snapper
: 紅鯛魚肉質細嫩,味道鮮美,伴上奶油及蔬菜一齊烘烤~
Suckling Pig
: 烤乳豬肉質軟嫩,皮夠薄脆,脂肪分佈平均~
Impossible Sliders (V)
Perfectly Pink-ish
: 大蝦加上大量蒜蓉,非常惹味,麵包沾上蒜蓉汁,夠重口味~
Dos Dias Patatas (V)
: 好特別嘅千層薯仔粒!由好多塊薄切嘅薯仔疊成好似一粒骰仔,外層炸至金黃色,夠香脆,內𥚃軟腍~
Moorish (Moruno) Chicken
: 串燒雞烤得剛好,雞肉嫩滑~
Iberico Ham
: 52個月黑毛豬風乾火腿,味道甘香,帶微微鹹味,再配上香脆番茄茸多士,好開胃,作餐前小點一流~
Southern Seas
: 鮮嫩厚切嘅帶子刺身配上牛油果茸、洋蔥同檸檬汁,味道層次豐富~
Date Night
: 鯷魚鹹香味濃,麵包上配上紅椒及番茄,一齊食,酸甜情爽~
Truffle & Cheese Bikini (V)
: 香脆麵包夾有芝士同黑松露,有拉絲效果~
Basque Cheesecake w/ Mixed Berries Sorbet
: 芝士蛋糕口感偏硬,面頭加上紅莓醬,再配上紅莓雪葩,酸酸甜甜唔會覺得太膩~
Salted Sweet n’ Sour
: fresh grapefruit, thyme syrup, sea salt, soda
Spring Garden
: butterpea flower & lavender cordial, edible flowers, grapefruit, fever tree elderflower tonic