2022-11-06
有朋友講錢辛苦賺來志在食,以前唔係好明白…大個發現原來金錢未必可以買到開心,但係食物會令人開心😍今日放工同朋友去搵嘢食,輕鬆吓開心吓!見唔少人介紹呢間餐廳,大家都介紹佢哋招牌慢煮牛肉丼,而我就比較想試吓佢哋嘅牛肉面珠燈…BRAISED BEEF CHEEK牛肉面珠燈軟綿綿,仲有入口即溶嘅感覺,想像唔到嘅軟滑口感!肉眼睇以為係薯蓉,原來係椰菜花蓉,紅莓烹調成嘅醬汁,酸酸咪咪好開胃。ROMANA PIZZA PICCANTE長方形Pizza批底,鋪滿意大利腸同辣肉腸,仲有芝士拉絲!兩個人一齊食更加好味唔可以錯過佢哋嘅招牌提拉米蘇!入口香滑不得了,裏面嘅手指等級滿咗濃縮咖啡,咖啡味香濃,醒神之外仲好滿足!呢度嘅Staff好Nice,唔知食咩好主動推介!#中環美食 #上環美食 #良心小店 #acquasalahk #中環意大利菜 #上環意大利菜 #香港美食地圖 #hkfood #halloween #christmas #foodporn
BRAISED BEEF CHEEK
牛肉面珠燈軟綿綿,仲有入口即溶嘅感覺,想像唔到嘅軟滑口感!
ROMANA PIZZA PICCANTE
唔可以錯過佢哋嘅招牌提拉米蘇!
呢度嘅Staff好Nice,唔知食咩好主動推介!