1K
2023-05-16 79 浏览
最近愛上中菜既我簡左呢間同朋友食飯,比餐廳發板整左個餐出黎,店員服務整體都幾好,而且出嚟嘅食物都好夠熱,食完一樣再一樣,有啲似高級西餐嘅感覺!最緊要係除咗食物熱,上碟嘅碟都係熱,加分💯前菜脆皮牛坑腩,水晶鮮蝦餃,沙律菜脆皮牛坑腩,牛腩食得多,拎去炸就真係第一次食落去好香脆而且好夠熱,咬落去有啲爆汁嘅感覺,幾特別,味道都唔錯好香牛味水晶鮮蝦餃,皮唔厚而且蝦好足,正宗蝦餃一樣湯花膠燉螺頭湯超級足料,花膠淮山豬肉雞螺頭雞腳,飲完好補個湯夠熱,啲料多到我已經唔識分係食配料定係飲湯,因為兩樣嘢都係咁多☺️☺️☺️主食翡翠白玉六頭鮑魚黎到朋友讚碟熱既,先食鮑魚蘿蔔,兩樣一齊食都幾夾,鮑魚淋得黎又有咬口,幾好用咗原本嘅鮑魚汁,令到食得出本身嘅鮮味花雕蒸馬友幾特別,用咗雞油花雕去蒸馬友我本身好驚食鹹魚,但原來新鮮嘅鹹魚係咁好味😋食落去好滑,個底伴有雞油令到魚好香第一次食馬友既我表示有驚喜👍頭抽香煎老虎蝦本身已經半開殼既蝦唔使食得咁辛苦,食落去好爽口,又好香嘅頭抽味雖然個汁已經係伴咗落個蝦,但係唔會好鹹,味道啱啱好😝鹽鹵豆腐莧菜煲台州豆腐煲有金華火腿,豆腐,莧菜我竟然第一時間係飲晒佢啲湯😂😂暖笠笠好香菜味,豆
最緊要係除咗食物熱,上碟嘅碟都係熱,加分💯
前菜
脆皮牛坑腩,水晶鮮蝦餃,沙律菜
脆皮牛坑腩,牛腩食得多,拎去炸就真係第一次
水晶鮮蝦餃,皮唔厚而且蝦好足,正宗蝦餃一樣

花膠燉螺頭湯
超級足料,花膠淮山豬肉雞螺頭雞腳,飲完好補
主食
翡翠白玉六頭鮑魚
用咗原本嘅鮑魚汁,令到食得出本身嘅鮮味
花雕蒸馬友
幾特別,用咗雞油花雕去蒸馬友
我本身好驚食鹹魚,但原來新鮮嘅鹹魚係咁好味😋
食落去好滑,個底伴有雞油令到魚好香
第一次食馬友既我表示有驚喜👍
頭抽香煎老虎蝦
雖然個汁已經係伴咗落個蝦,但係唔會好鹹,味道啱啱好😝
鹽鹵豆腐莧菜煲
台州豆腐煲有金華火腿,豆腐,莧菜
我竟然第一時間係飲晒佢啲湯😂😂
暖笠笠好香菜味,豆腐有啲特別,可能因為鹵過
最鍾意食佢嘅莧菜,健康又好食
甜品:蛋白杏仁茶&酥皮蛋撻
杏仁茶加咗蛋白令到口感更加豐富,佢飲落唔會超級濃嘅杏仁味,但又有好香嘅杏仁味,幾好味😋
酥皮蛋撻撻皮好酥脆,蛋好滑,我一個人食兩個都無問題🤗
一口蛋撻一口杏仁茶,兩樣加埋感覺更加正